Antena 3 CNN Politică Recordul aleşilor: O săptămână întreagă de chiul parlamentar (VIDEO)

Recordul aleşilor: O săptămână întreagă de chiul parlamentar (VIDEO)

Recordul aleşilor: O săptămână întreagă de chiul parlamentar <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Dec 2007   •   19:37

Senatorii şi deputaţii noştri muncesc atât de mult, încât această săptămână poate fi numită ?Săptămâna chiulului parlamentar". Începem cu ziua de LUNI, când la Senat, dar mai ales la Camera Deputaţilor, aleşii care au trecut pe la serviciu au lucrat, în total, aproape 4 ore. Din cei 318 de deputaţi, luni şi-au făcut apariţia în plenul Camerei doar 8.

Senatorii au fost un pic mai mulţi, dar au venit la fel de greu la muncă. În fiecare zi de luni, Senatul începe lucrările în plen la ora 15.00 şi ar trebui să le termine la 19.30. La ora 15.00, în sala de plen era un singur senator. După o jumătate de oră, în plen reuşesiseră să se strângă abia şase senatori. Din 137 câţi ar fi trebuit să fie, la ora 16.00, în sală erau doar 30 de senatori. Sub privirile unor pensionari din Avrig, prezenţi la şedinţă, Eugen Mihăescu semna felicitări.

PLĂTIŢI PENTRU CHIUL:

Abia în jurul orei 17.00, în Senat a început munca adevărată. Într-o oră, în jur de 80 de senatori au votat 12 legi. La Senat, aleşii au plecat acasă cu o oră mai devreme, ca şi deputaţii. Dacă ne-am ghida doar după prezenţa din plen a parlamentarilor, atunci 310 deputaţi si 56 de senatori au fost plătiţi degeaba. În fiecare lună ei ne costă 67.710 lei noi.

MARŢI, parlamentarii au muncit ceva mai mult decât în ziua precedentă. La Senat, doar jumătate din comisii au lucrat, iar la Camera Deputaţilor ziua a început cu nervi. Aleşii nu puteau face declaraţii politice, pentru că nu aveau un conducător de şedinţă. Marţi, în Camera Deputaţilor, programul începe la 8.30. La 8.45, însă, plenul Camerei Deputaţilor e tot gol. Abia după ora 10.00, deputaţii au dezbătut pe articole peste 30 de legi şi au dat votul final pentru alte 20.

MIERCURI, deputaţii care s-au dus la muncă au avut parte de o surpriză. Sălile Parlamentului erau închise, aşa că au aşteptat destul ca să discute o lege despre care vorbesc de doi ani de zile. La Senat, aleşii au venit mai târziu, ca de obicei, au strigat prezenţa de două ori, au dezbătut vreo 25 de legi şi au dat votul final pe aproape 10. Apoi, sedinţa s-a închis din lipsă de cvorum. Miercuri după-amiază, însă, o mână de parlamentari a făcut totuşi ceva. Comisiile reunite de buget finanţe au adoptat bugetul de stat pe 2008.

JOI a fost ultima zi de muncă pentru aleşi, iar în Parlament era puţin probabil să fie vreun senator sau deputat. Cu toate acestea s-a lucrat, dar nu în comisii sau în plen: femeile de serviciu de la Casa Poporului s-au chinuit patru ore cu legatul şi dezlegatul instalaţiilor şi cu împodobirea unui brad înalt de şapte metri. Parlamentarii nu l-au văzut, însă, pentru că nu au venit la muncă. Ne-au luat, însă, din buzunar peste 84.000 de lei noi.

Observator

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close