Antena 3 CNN Politică Reduceri bugetare: Minus 50% din cota de benzină şi tăieri de minute la telefoanele personalului Camerei

Reduceri bugetare: Minus 50% din cota de benzină şi tăieri de minute la telefoanele personalului Camerei

Reduceri bugetare: Minus 50% din cota de benzină şi tăieri de minute la telefoanele personalului Camerei
Sursa foto: Camera Deputaþilor
31 Mai 2010   •   16:09

Conducerea Camerei a decis, luni, reducerea cu 20% a consumului lunar de combustibil pentru întreg parcul auto central al forului legislativ, a declarat secretarul Camerei Dumitru Pardău. În prezent, potrivit regulamentului Camerei, deputaţii beneficiau de decontarea a 9,5 litri de benzină la suta de kilometri în limit a 400 de litri lunar. Prin decizia de astăzi, cota de benzină decontată pe banii Camerei se înjumătăţeşte. Conducerea Camerei a mai decis şi r educerea cu 45,5% a costurilor cu telefonia mobilă pentru personalul Camerei. Nu însă şi pentru deputaţi.
Pardău a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că a fost aprobat un memorandum intern întocmit de secretarul general Gheorghe Barbu care precizează că măsura a fost luată "datorită necesităţii reducerii cheltuielilor".
Biroul Permanent a decis şi scoaterea din uz a 17 autoturisme şi neutilizarea acestora, precum şi retragerea pe perioada vacanţei parlamentare a autoturismelor repartizare comisiilor permanente, cele comune cu Senatul şi ale comisiilor speciale sau de anchetă, când acestea nu au activitate, a adăugat Pardău.
Conducerea Camerei Deputaţilor a mai hotărât reducerea cu 45,5% a costurilor cu telefonia mobilă pentru personalul Camerei.
Potrivit memorandumului intern adoptat, reducerea abonamentelor cu telefonia mobilă se va face de la 400 minute la 300 minute pentru şefii de departamente, directori generali şi directori adjuncţi.
Se vor reduce abonamentele de telefonie mobilă de la 400 minute la 200 minute pentru şefii de serviciu, şefii de secţie, şefii de birou şi de la 200 la 100 minute pentru celelalte categorii de personal.
Reducerea se aplică inclusiv abonamentelor aprobate de către secretarul general pentru alte tipuri de costuri, iar depăşirile faţă de minutele aprobate, indiferent de tipul de abonament, se vor suporta din veniturile proprii ale salariaţilor, se arată în memorandum.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close