Antena 3 CNN Politică Remeş a demisionat, la cererea lui Tăriceanu

Remeş a demisionat, la cererea lui Tăriceanu

Remeş a demisionat, la cererea lui Tăriceanu
11 Oct 2007   •   12:24

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a sosit joi dimineaţa la Palatul Victoria şi i-a înmânat premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia sa din funcţie. Tăriceanu i-a cerut demisia ministrului Agriculturii după ce postul naţional de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan. Norica Nicolai a declarat că liberalii salută gestul lui Remeş de a-şi da demisia de onoare. În schimb fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan consideră greşită decizia lui Remeş. Până la sfârşitul săptămânii va fi numit un nou ministru al Agriculturii. Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu ar putea fi nominalizat la şefia Ministerului Agriculturii de către premierul Tăriceanu.

Se pare că ministrul Decebal Traian Remeş şi-ar fi depus demisia în alb încă de luni, când a avut o întâlnire cu primul-ministru pe tema solicitării adresate de DNA şefului statului în vederea începerii urmăririi penale a ministrului Agriculturii. Atunci premierul a refuzat să-i accepte demisia.

Premierul a cerut miercuri seara înregistrarea video a întâlnirii dintre Remeş şi fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, pentru a se edifica asupra situaţiei, la scurt timp după ce imaginile au fost difuzate de postul naţional de televiziune.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a evitat să comenteze demisia ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, nerăspunzând întrebărilor presei pe această temă. Premierul, după o întâlnire la Clubul BNR cu analişti media în domeniul economic, aflat în maşină, a trecut încet pe lângă ziariştii aflaţi la poartă, s-a uitat la aceştia, dar nu a oprit pentru a răspunde întrebărilor legate de demisia ministrului Remeş.

COMUNICATUL GUVERNULUI (pdf)

IMAGINI FLAGRANTE ? REMEŞ, MUREŞAN ŞI MITA -

Citiţi PREŞEDINŢIA AR FI PUTUT DA PUBLICITĂŢII FILMUL MITEI REACŢII DUPĂ DEMISIA MINISTRULUI REMEŞ

Antena 3

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close