Antena 3 CNN Politică Remus Cernea: Este foarte bine că preşedintele Traian Băsescu discută public, relaxat, despre teme considerate tabu

Remus Cernea: Este foarte bine că preşedintele Traian Băsescu discută public, relaxat, despre teme considerate tabu

Remus Cernea: Este foarte bine că preşedintele Traian Băsescu discută public, relaxat, despre teme considerate tabu
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2013   •   15:18
Liderul Partidului Verde, Remus Cernea, spune că "este foarte bine" că preşedintele Traian Băsescu discută public, "relaxat", despre teme considerate înainte "tabu", precum căsătoria între persoane de acelaşi sex, el apreciind că "asta înseamnă democraţia - dialogul şi dezbaterea pe orice temă".
Întrebat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind căsătoriile între persoanele de aceleaşi sex, Remus Cernea a spus că nu crede că trebuie să fie în politică teme tabu, "care fac rău unei ţări", conform Mediafax.
"Este foarte bine. Faptul că suntem mai multe voci din politica din România care abordează astfel de teme, până de curând tabu, este foarte bine, că preşedintele României discută public, deja mult mai relaxat pe aceste teme, este un pas înainte. Nu cred că trebuie să avem în politică teme tabu. Aceste teme fac rău unei ţări, cred că trebuie să discutăm relaxat, fără atacuri la persoană, eventual să ne inspirăm din modele de democraţie mai avansate din alte ţări. Asta înseamnă democraţia - dialogul şi dezbaterea pe orice temă", a spus Cernea. 
El a afirmat că a propus în Parlament un proiect de lege privind recunoaşterea parteneriatului civil şi a salutat punctul de vedere exprimat de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, de susţinere a acestuia.
"Sper că îşi menţine afirmaţiile şi îi voi solicita semnătura zilele viitoare pe legea parteneriat civil", a adăugat Cernea.
 

×
Subiecte în articol: Remus Cernea casatorii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close