Antena 3 CNN Politică Remus Pricopie, rectorul SNSPA: "Declarațiile lui Mircea Geoană, din păcate, ies din sfera cutumelor pe care un înalt oficial NATO trebuie să le respecte"

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: "Declarațiile lui Mircea Geoană, din păcate, ies din sfera cutumelor pe care un înalt oficial NATO trebuie să le respecte"

Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a reacţionat într-o postare pe Facebook, după declaraţiile făcute de Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, cu privire la o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale din partea PSD.

de Georgiana Adam    |    13 Feb 2024   •   14:40

"Alegerile prezidențiale 2024 - cel mai greu test al democrației și politicienilor din România

Există riscuri semnificative de deturnare a alegerilor prezidențiale din 2024 spre subiecte de tip extremisto-putinist. Tocmai de aceea, în acest an, aș recomanda seriozitate maximă, chiar și în contextul unor competiții electorale dure între partidele politice serioase.

Respectarea legilor și a normelor politice și diplomatice naționale și internaționale este obligatorie. Dorințele sau proiectele politice personale nu justifică încălcarea normelor diplomatice.

În acest context, declarațiile lui Mircea Geoană, din păcate, ies din sfera cutumelor pe care un înalt oficial NATO trebuie să le respecte. NATO trebuie să colaboreze cu țările membre, nu să fie instrumentalizat de oficialii săi ca platformă a unor deconturi politice cu mize naționale.

Sunt convins că a fost o scăpare pe care Mircea Geoană o va corecta pe viitor", a scris Remus Pricopie în postarea de pe Facebook.

Alegerile prezidențiale 2024 - cel mai greu test al democrației și politicienilor din România Există riscuri...

Publicată de Remus Pricopie pe Marţi, 13 februarie 2024

Reacţia rectorului SNSPA vine după ce Mircea Geoană a declarat că liderii PSD i-au propus să candideze independent la alegeri, susţinut de PSD.

"Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, cu ceva timp în urmă. Dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent susținut de PSD", a declarat Mircea Geoană.

Informaţia a fost infirmată, astăzi, de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a declarat că partidul nu va susține niciodată un independent la alegerile prezidențiale.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close