Antena 3 CNN Politică Renegocieri între PD şi PLD. Democraţii nu vor să renunţe la "brandul PD"

Renegocieri între PD şi PLD. Democraţii nu vor să renunţe la "brandul PD"

Renegocieri între PD şi PLD. Democraţii nu vor să renunţe la "brandul PD"
05 Dec 2007   •   19:08

Gâlceavă la vârf de PD şi PLD, din cauza numelui pe care îl va lua unirea celor două partide. La două zile de la anunţul fuziunii, membrii celor două formaţiuni au început să reacţioneze. Iar cei mai vocali sunt democraţii. Potrivit unor surse din PD, democraţii le-ar putea propune partenerilor din PLD renegocierea numelui noului partid. ?PD este un brand, pe care l-am construit de-a lungul unor campanii electorale dure. Ar fi o greşeală să renunţăm la această marcă, mai ales că a fost structurată în jurul campaniei electorale pentru alegerile locale, pe care PD le va câştiga detaşat?, au declarat pentru Mediafax surse democrate.

Vicepreşedintele Sorin Frunzăverde şi liderul Organizaţiei de Pensionari, Ioan Nastea, au criticat schimbarea denumirii PD, a siglei şi a imnului partidului, declarând că s-ar putea pierde mult prea uşor ?brandul PD?. Deşi la poziţia celor doi nu au aderat şi alţi democraţi, în cadrul şedinţei Colegiului Director de azi, sursele citate au declarat că majoritatea liderilor PD sunt de acord cu aceste amendamente.

Conducerile PD şi PLD au aprobat miercuri unificarea celor două partide. Într-o conferinţă de presă comună, Emil Boc şi Theodor Stolojan au anunţat rezoluţiile partidelor pe care le conduc, declarând că pe ?15 decembrie se va desăvârşi procedura de unificare a celor două partide?. Valorile liberale vor fi apărate în această nouă formaţiune, a ţinut să precizeze Theodor Stolojan, făcând un apel către "toţi cei care cred în aceste valori să vină în noul partid". România are nevoie de o guvernare coerentă, stabilă şi care să lupte împotriva corupţiei, a completat el. Întrebat de presă de nemulţumirile democraţilor în legătură cu acest proiect politic, Emil Boc a declarat: "Noi nu avem nicio barieră de statut în unificarea cu PLD".

Colegiul Director al PD a aprobat, miercuri, unificarea cu PLD, înregistrându-se 2 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri. Formaţiunile politice s-au reunit, separat, pentru a valida Partidul Democrat Liberal, proiect făcut public luni seară de preşedinţii Emil Boc şi Theodor Stolojan. Discuţiile au fost însă destul de aprinse, mai ales la democraţi, unde cel puţin un lider marcant a criticat deschis ideea uniunii. Este vorba despre Sorin Frunzăverde, care a declarat că Partidul Democrat Liberal ar fi ?un melanj penibil?.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close