Antena 3 Politică Replica dată de Florin Cîțu, luni seară, celor care îi contestă capacitatea de a conduce Guvernul

Replica dată de Florin Cîțu, luni seară, celor care îi contestă capacitatea de a conduce Guvernul

de Gabriel Dano    |    20 Apr 2021   •   00:05
Replica dată de Florin Cîțu, luni seară, celor care îi contestă capacitatea de a conduce Guvernul Hepta

Premierul Florin Cîţu le-a dat luni seară replica celor care l-au contestat în această perioadă tensionată determinată de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministrul al Sănătății.

Florin Cîțu a declarat că doreşte să evalueze  miniştrii din cabinetul său în funcţie de fapte, nu de declaraţii.

"Eu sunt un om care se uită în special la ceea ce vrem să facem cu această guvernare. Aceste declaraţii vedem ce facem cu ele mai târziu. Am spus foarte clar că îi analizezi pe miniştri în funcţie de ceea ce fac”, a spus Florin Cîțu, luni seară, într-o intervenția la un post TV.

Cât despre discuțiile purtate în ședința coaliției, care s-a defășurat - fără rezultat încă - pe parcursul a patru ore, premierul a afirmat că aşteaptă ca USR-PLUS să facă o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

"La acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie", afirmă șeful Executivului.

"Discutăm. Toate partidele şi-au pus cererile pe masă, discutăm în continuare, este o coaliţie care prin discuţii a funcţionat şi până acum, discutăm şi acum. (...) Vă spun ce am spus şi azi dimineaţă, România trebuie să fie guvernată, la acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie. În continuare, aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR-PLUS", a declarat Florin Cîțu, luni seară, la Digi 24.

Dan Barna, după ședința coaliției: Am prezentat argumentele pentru care nu îl mai susținem pe Florin Cîțu. Discuțiile continuă mâine

Președintele USR Dan Barna a făcut declarații la finalul ședinței coaliției de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR. Acesta a declarat că fiecare partener al coaliției și-a prezentat argumentele și scenariile care să ducă într-un termen cât mai scurt la o decizie, dar că discuțiile vor continua și mâine.

"Au fost câteva ore de discuții în care fiecare dintre parteneri și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Național Liberal îl susțin pe Florin Cîțu, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului.

Vom continua mâine la ora 16.00 discuția. Am analizat, practic, pe parcursul acestor ore. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt. Continuăm mâine la ora 16.00", a spus Dan Barna.

Kelemen Hunor, după marea confruntare a liderilor PNL şi USR PLUS: "Sunt convins că mâine vom găsi soluția"

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că este convins că își dorește menținerea coaliției și că cele patru ore de discuții au fost constructive.

"Trebuie să continuăm mâine discuţia. Trebuie să vedem cum ieşim din acest impas, în aşa fel încât această Coaliţie să meargă mai departe. În ceea ce ne priveşte, şi vorbesc doar de poziţia noastră, am spus că, din punctul meu de vedere, din punctul nostru de vedere, nu există o alternativă la această Coaliţie şi la acest Guvern.
Trebuie să găsim acele metode, prin care pute evita în viitor astfel de situaţii, fără să lezăm atribuţiile şi autoritatea primului-ministru. Ne-am asumat la un program de guvernare, ne-am asumat niște deziderate importante pentru țară și suntem oameni responsabili, oameni maturi, oameni cu experiență politică și vom susține în continuare această coaliție și vom merge mai departe în această coaliție. Sunt convins că mâine, la întâlnirea de după-masă, la ora 16, când vom continua discuțiile în coaliție, vom găsi soluția bună pentru fiecare parte din această coaliție. După patru luni, nu putem să ne permitem o tensiune mai mare și un conflict mai mare, o criză politică și nici nu se va întâmpla acest lucru. Sunt convins, fiindcă a fost o discuție extrem de constructivă și extrem de coerentă", a spus Kelemen Hunor la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Florin Cîțu, mesaj dur pentru USR-PLUS: Nu voi încălca Constituția României pentru nimeni!

Florin Cîțu a declarat, luni, că indiferent care vor fi cerințele USR-PLUS, domnia sa nu va încălca niciodată Constituția României și va face totul după cum cere legea.

Întrebat ce părere are despre acuzațiile din partea ministrului Drulă, premierul a avut un răspuns evaziv.

”Îi asigur pe toți membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanței, pe baza a ceea ce fac și nu pe baza a ceea ce spun că fac”.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi vicepreşedinte USR-PLUS, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu de la şefia Ministerului Sănătăţii, după ce decizia a fost unilaterială, fără o consultare în prealabil.

”Eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment", a spus Drulă.

Întrebat de reporter dacă premierul este un "zombie politic", ministrul Drulă a răspuns afirmativ.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a declarat că nu va încălca niciodată Constituția, indiferent care vor fi cerințele USR-PLUS.

”Eu vă spun ce v-am spus de fiecare dată. Voi exercita acest mandat, așa cum am atribuțiile date de Constituție. Nu voi încălca niciodată Constituția României și pentru niciun motiv.

În acest moment este foarte important și le aduc aminte colegilor de coaliție că avem nevoie de o nominalizare pentru ministerul Sănătății. Este foarte important! Ministerul Sănătății are nevoie de o conducere stabilă, are nevoie de un ministru, nu de un ministru interimar, de cineva care să fie în această luptă cu pandemia.

Avem nevoie în continuare de mai multe paturi la ATI, deci este nevoie de responsabilitate și sunt sigur că vom primi în cel mai scurt timp o propunere de un ministru competent care să facă față acestei situații”, a mai spus Cîțu, în timpul unei conferințe de presă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close