Antena 3 CNN Politică Reuniune de taină a liderilor social-democraţi, la vila de protocol a lui Geoană

Reuniune de taină a liderilor social-democraţi, la vila de protocol a lui Geoană

Întâlnire de taină la vila de protocol a preşedintelui senatului, Mircea Geoană. Mai mulţi lideri social-democraţi, printre care Viorel Hrebenciuc, Constantin Niţă, Liviu Dragnea şi Ion Toma discută cu preşedintele PSD Mircea Geoană strategia pentru alegerile din partid.

Reuniune de taină a liderilor social-democraţi, la vila de protocol a lui Geoană
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2010   •   20:36

Cu câteva zile înainte de Consiliul Naţional, taberele din PSD se regrupează. Mircea Geoană şi-a chemat susţinătorii la vila de protocol de la Snagov. Printre ei şi Viorel Hrebenciuc. Susţinătorii lui Geoană vor avea de trecut un prim test luni, când vor avea loc alegeri pentru funcţia de lider de grup la Camera Deputaţilor. Există tabere în PSD care plănuiesc debarcarea lui Hrebenciuc, ca pe un test pentru schimbarea preşedintelui partidului. Contracandidatul lui Hrebenciuc va fi deputatul de Neamţ Ioan Munteanu.

Între timp, Adrian Năstase a anunţat că vrea să se bată acum pentru prima poziţia în partid. Anunţul oficial este aşteptat săptămâna viitoare.

Clarificări au venit şi din partea vicepreşedintelui Victor Ponta: acesta spune că nu va candida la şefia partidului. Ponta, a lansat proiectul intitulat "Un PSD pentru România", în care cuprinde o serie de propuneri privind modul de comportament şi direcţia în care merge PSD fiind necesară inclusiv asumarea "punctelor gri" de genul "Piaţa Universităţii".

Şi comisia pentru modificarea statutului îşi continuă activitatea. Reînfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv, majorarea numărului de vicepreşedinţi la 19 şi alegerea structurii de conducere centrală pe baza unui vot în bloc sunt principalele propuneri privind modificarea statutului PSD. Iniţiativele vor fi supuse dezbaterii Consiliului Naţional, decizia finală urmând să fie luată la Congresul extraordinar din 20 februarie.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Viorel Hrebenciuc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close