Antena 3 CNN Politică România vrea să suplimenteze numărul burselor pentru moldoveni

România vrea să suplimenteze numărul burselor pentru moldoveni

România vrea să suplimenteze numărul burselor pentru moldoveni
16 Dec 2007   •   20:12

România nu va răspunde cu un gest similar Chişinăului, care a expulzat săptămâna aceasta, doi diplomaţi români, din motive încă neclare. Bucureştiul va oferi, în schimb, o serie de replici în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova. Este declaraţia ministrului de Externe, Adrian Ciroianu, care anunţă că relaţiile cu ţara vecină vor fi discutate, săptămâna viitoare, în CSAT.

Şeful diplomaţiei române declară că Bucureştiul nu doreşte să intre în logica războiului rece, răspunzând expulzării celor doi diplomaţi cu măsuri similare. În schimb, autorităţile române intenţionează să suplimenteze numărul de burse pentru cetăţenii din Republica Moldova, dar şi să faciliteze condiţiile tehnice de acces pentru aceştia pe piaţa muncii din România. CSAT se va reuni, săptămâna viitoare, pentru a aborda consecinţele deciziei autorităţilor de la Chişinău de a declara persona non grata doi diplomaţi români.

Laurenţiu Pinte, care ocupa funcţia de secretar I, şi Vasile Nanea, consilierul cultural al misiunii diplomatice, au revenit în ţară, joi după-amiază, prin Vama Albiţa, după ce li s-a pus în vedere să părăsească teritoriul Republicii Moldova în 24 de ore. Oficial, împotriva celor doi nu a fost formulată nicio acuzaţie. S-au specificat doar activităţi neconforme cu statutul lor diplomatic.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close