Antena 3 CNN Politică Românii “mei”, de două ori mai puţini decât “ceilalţi”

Românii “mei”, de două ori mai puţini decât “ceilalţi”

Românii “mei”, de două ori mai puţini decât “ceilalţi”
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iun 2019   •   10:45

Preşedintele Klaus Iohannis confundă 6,5 milioane de voturi afirmative la referendumul pe care l-a organizat pe 26 mai cu cele 18,26 milioane de români aflaţi în listele electorale permanente. Vorbind în numele românilor “lui”, care “au dat semnalul că vor interzicerea amnistiei şi graţierii pentru corupţie şi a emiterii ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei”, Iohannis aruncă “pisica” în braţele partidelor politice parlamentare. El a redactat un pact, pe care se aşteaptă ca toate partidele parlamentare să-l semneze, în care se află, pe lângă implementarea rezultatelor referendumului, şi angajamente referitoare la anularea tuturor îmbunătăţirilor aduse legislaţiei din domeniul justiţiei, menite să înlăture abuzurile sistemului, scrie Jurnalul Național.

“Şase milioane şi jumătate de români au votat «DA» la ambele întrebări de la referendum. Foarte bine, mult peste aşteptări. Românii nu au votat strict pentru aceste întrebări, ci şi pentru parcursul european al României. Răspunsurile date de români trebuie transpuse în legislaţie. Politicienii trebuie să le implementeze. Românii au votat împotriva abordărilor antieuropene din campania electorală ale PSD şi ALDE”, a susţinut, ieri după-amiază, Klaus Iohannis, la finalul rundelor de consultări cu partidele parlamentare.

Preşedintele îşi arogă succesul acestui referendum, despre care l-a catalogat, cu două zile în urmă, drept un scrutin “câştigat de mine împreună cu românii”. Realitatea matematică, însă, îl contrazice flagrant.

Continuarea, pe jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close