Antena 3 CNN Politică Românii sunt împotriva moţiunii de cenzură

Românii sunt împotriva moţiunii de cenzură

Românii sunt împotriva moţiunii de cenzură
10 Sep 2007   •   01:34

Majoritatea alegătorilor sunt împotriva iniţiativei PSD de a depune o moţiune de cenzură şi cred că actualul Cabinet ar trebui menţinut în funcţie. Aşa reiese dintr-un sondaj INSOMAR, efectuat la comanda FSLI Petrom, în perioada 29 august ? 4 septembrie, pe un eşantion de 1.197 de persoane, cu o marjă de eroare de 2,8 la sută, anunţă Gândul. Conform cercetării, 57 la sută dintre repondenţi au răspuns că, pentru România, ar fi mai bine ca actualul Guvern să fie lăsat să îşi termine mandatul, 14 la sută cred că ar trebui organizate alegeri anticipate, 11 la sută susţin formarea unui nou Cabinet în jurul PD, câte 7 la sută văd ca soluţie un Executiv în jurul PSD sau al unui independent, iar 3 la sută propun formarea unui nou Guvern în jurul PNL.

Deşi a scăzut cu 5 procente faţă de măsurătoarea din luna iunie, PD continuă să fie primul în intenţiile de vot, înregistrând, conform sondajului, 41 la sută, urmat de PSD ? 18 la sută, PNL ? 12 la sută, PNG ? 9 la sută, PRM şi PLD ? 5 la sută şi UDMR ? 4 la sută. În ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, 58 la sută dintre intervievaţi declară că, pentru ei, acest scrutin este foarte sau destul de important, iar 70 la sută cred că oamenii politici sunt foarte sau destul de preocupaţi de problema euroalegerilor.

Preşedintele Traian Băsescu este personalitatea în care românii au cea mai mare încredere ? 54 la sută încredere multă şi foarte multă, plafon pe care practic şeful statului nu l-a mai părăsit de jumătate de an. Liderul PLD Theodor Stolojan este al doilea (33 la sută), urmat de Gigi Becali (32 la sută). De altfel, Stolojan şi Becali au, din luna aprilie, practic aceeaşi evoluţie în încrederea alegătorilor, urcând şi coborând umăr la umăr, fiind departajaţi de un procent sau mai puţin.

×
Parteneri
Directorul ANM anunţă data la care vine căldura cu adevărat
x close