Antena 3 CNN Politică Nou scandal în Coaliție pe bani și majorări de impozite. PSD și PNL se amenință că ies de la guvernare

Nou scandal în Coaliție pe bani și majorări de impozite. PSD și PNL se amenință că ies de la guvernare

Începe o nouă săptămână cu scandal în Coaliţia de guvernare. PSD şi PNL continuă să se certe pe măsurile fiscale.

de Vasile Marcu    |    14 Aug 2023   •   12:05

Măsurile fiscale si bugetare se dovedesc greu de adoptat. Urmează o nouă ședință a Coaliției de Guvernare în care PSD și PNL se luptă pe forma viitoarei Ordonanțe de Urgență.

Asta în timp ce ambele tabere amenință cu ruperea Coaliției de guvernare. De altfel, liberalii pregătesc o ședință a conducerii partidului, o întrunire a Biroului Politic Național în care se vor înfrunta cele doua tabere.

Alin Tișe spune că Partidul Național Liberal trebuie să iasă de la guvernare în măsura în care guvernarea nu ține cont de prioritățile liberale și mărește fiscalitatea. "Guvernul PNL – PSD sau PSD – PNL. Oricum le-ai ordona, Guvernul este bipartid! Guvernarea trebuie să se abțină de la măsuri care lovesc direct în electoratul unuia sau altuia dintre partide. Creșterea fiscalității lovește direct în electoratul PNL. Asta echivalează practic cu scoaterea PNL de la guvernare!", a spus acesta.

Citește și: Noul plan al Guvernului pentru a face rost de bani la buget

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat din nou că dacă PNL nu îi susține măsurile, îi lasă singuri la guvernare. Trei sunt măsurile în divergență între PNL si PSD, pe care le discuta de o lună și nu reușesc să se înțeleagă.

Impozitul propus de PSD, de 1% pe casele de lux, cu o valoare mai mare de 500.000 de euro. Creșterea de la 8%, la 10%, a impozitului pe dividende e al doilea cartof fierbinte dintre PNL si PSD.

A treia măsură pe care nu se înțeleg este cea care privește micro întreprinderile.

×
Subiecte în articol: scandal coaliţie guvernare PSD PNL
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close