Antena 3 CNN Politică Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu. Preşedintele şedinţei le-a închis microfonul parlamentarilor PSD

Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu. Preşedintele şedinţei le-a închis microfonul parlamentarilor PSD

Momente tensionate în Parlament, la finalul şedinţei de luni, în care a fost dezbătută moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. În momentul în care preşedinta şedinţei a anunţat închiderea sesiunii, deputatul PSD Alfred Simonis a cerut prelungirea programului pentru a fi dat votul pe moţiune. Atunci au început huiduielile în sală.

Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu. Preşedintele şedinţei le-a închis microfonul parlamentarilor PSD
de Claudia Popovici    |    15 Feb 2021   •   19:35

Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

Partidul Social Democrat voia ca votul pe moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Vlad Voiculescu să fie dat astăzi. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că preşedintele şedinţei, Cristina Prună de la USR, a închis sesiunea, oprindu-le microfoanele parlamentarilor social-democraţi care cereau continuarea programului.

Deputatul PSD Alfred Simonis a intrat într-un clinci verbal cu Cristina Prună, reproşându-i că şedinţa nu s-a încheiat. "Una e să încheiem dezbaterile şi alta e să încheiem şedinţa. Şedinţa nu a fost încheiată. Suntem în timpul programului de lucru. Am făcut o solicitare şi aveţi obligaţia să o supuneţi la vot! ACUM!. Dacă aveţi majoritate, demonstraţi-o acum! ", a strigat Alfred Simonis (PSD) de la tribuna Camerei Deputaţilor. PSD voia să profite de faptul că din sală plecaseră mulţi parlamentari USR-PLUS şi PNL, iar un eventual vot pe moţiunea simplă ar fi fost câştigător pentru PSD.

Scandal în Parlament. Huiduieli în sală

În acel moment, din sală s-au auzit huiduielile parlamentarilor puterii, care dezaprobau atitudinea lui Simonis. "Aveţi o solicitare de supunere la vot a unui lider de grup parlamentar, solicitare pe care puteţi să o respingeţi prin vot dacă aveţi majoritate. Sunteţi vreo 7 partide care formaţi un Guvern. Supuneţi la vot şi demonstraţi-vă majoritatea. De ce lipsesc parlamentarii? Vă propun prelungirea programului de lucru cu 30 de minute, vă rog să supuneţi la vot!", a continuat Simonis de la microfonul vorbitorului.

În acel moment, Simonis a început să se certe cu un alt parlamentar din sală care i-a cerut să înţeleagă faptul că s-a terminat programul: "Cum să am... măi, Gabi, a zis ea (Cristina Prună) că a închis dezbaterile. Gabi, fiţi rezonabili!", a spus Simonis.

Scandal în Parlament. Preşedintele le-a şedinţei a închis microfonul parlamentarilor PSD

Şedinţa s-a încheiat cu huiduielile parlamentarilor PSD în momentul în care Ionuţ Moşteanu de la USR a anunţat că "Votul pe moţiunea simplă este miercuri, la şedinţa de vot final. Vă rog, constataţi încheierea şedinţei, şi-au făcut numărul şi colegii de la PSD, şi cei de la AUR. Ne vedem miercuri!"

În momentul în care Alfred Simonis a vrut să intervină din nou, preşedinta şedinţei, Cristina Prună, a cerut ca acestuia să-i fie închis microfonul. După acest moment, Cristina Prună a declarat închisă şedinţa Camerei Deputaţilor.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close