Antena 3 Politică Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu. Preşedintele şedinţei le-a închis microfonul parlamentarilor PSD

Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu. Preşedintele şedinţei le-a închis microfonul parlamentarilor PSD

de Claudia Popovici    |    15 Feb 2021   •   19:35
Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu. Preşedintele şedinţei le-a închis microfonul parlamentarilor PSD

Momente tensionate în Parlament, la finalul şedinţei de luni, în care a fost dezbătută moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. În momentul în care preşedinta şedinţei a anunţat închiderea sesiunii, deputatul PSD Alfred Simonis a cerut prelungirea programului pentru a fi dat votul pe moţiune. Atunci au început huiduielile în sală.

Scandal în Parlament la moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

Partidul Social Democrat voia ca votul pe moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Vlad Voiculescu să fie dat astăzi. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că preşedintele şedinţei, Cristina Prună de la USR, a închis sesiunea, oprindu-le microfoanele parlamentarilor social-democraţi care cereau continuarea programului.

Deputatul PSD Alfred Simonis a intrat într-un clinci verbal cu Cristina Prună, reproşându-i că şedinţa nu s-a încheiat. "Una e să încheiem dezbaterile şi alta e să încheiem şedinţa. Şedinţa nu a fost încheiată. Suntem în timpul programului de lucru. Am făcut o solicitare şi aveţi obligaţia să o supuneţi la vot! ACUM!. Dacă aveţi majoritate, demonstraţi-o acum! ", a strigat Alfred Simonis (PSD) de la tribuna Camerei Deputaţilor. PSD voia să profite de faptul că din sală plecaseră mulţi parlamentari USR-PLUS şi PNL, iar un eventual vot pe moţiunea simplă ar fi fost câştigător pentru PSD.

Scandal în Parlament. Huiduieli în sală

În acel moment, din sală s-au auzit huiduielile parlamentarilor puterii, care dezaprobau atitudinea lui Simonis. "Aveţi o solicitare de supunere la vot a unui lider de grup parlamentar, solicitare pe care puteţi să o respingeţi prin vot dacă aveţi majoritate. Sunteţi vreo 7 partide care formaţi un Guvern. Supuneţi la vot şi demonstraţi-vă majoritatea. De ce lipsesc parlamentarii? Vă propun prelungirea programului de lucru cu 30 de minute, vă rog să supuneţi la vot!", a continuat Simonis de la microfonul vorbitorului.

În acel moment, Simonis a început să se certe cu un alt parlamentar din sală care i-a cerut să înţeleagă faptul că s-a terminat programul: "Cum să am... măi, Gabi, a zis ea (Cristina Prună) că a închis dezbaterile. Gabi, fiţi rezonabili!", a spus Simonis.

Scandal în Parlament. Preşedintele le-a şedinţei a închis microfonul parlamentarilor PSD

Şedinţa s-a încheiat cu huiduielile parlamentarilor PSD în momentul în care Ionuţ Moşteanu de la USR a anunţat că "Votul pe moţiunea simplă este miercuri, la şedinţa de vot final. Vă rog, constataţi încheierea şedinţei, şi-au făcut numărul şi colegii de la PSD, şi cei de la AUR. Ne vedem miercuri!"

În momentul în care Alfred Simonis a vrut să intervină din nou, preşedinta şedinţei, Cristina Prună, a cerut ca acestuia să-i fie închis microfonul. După acest moment, Cristina Prună a declarat închisă şedinţa Camerei Deputaţilor.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close