Antena 3 CNN Politică Scandalul demisiei lui Kovesi bagă discordie în coaliția de la guvernare

Scandalul demisiei lui Kovesi bagă discordie în coaliția de la guvernare

Scandalul demisiei lui Kovesi bagă discordie în coaliția de la guvernare
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mar 2017   •   08:35

Scaunul Laurei Codruta Kovesi pare să se zdruncine. După ce Curtea Constituţională a explicat clar că DNA nu avea în atribuţii să ancheteze modul în care guvernul a dat Ordonanța 13, acum tot mai multe voci îi cer demisia. Printre ele, al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi europarlamentarul Norica Nicolai.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu este de acord cu ideea ca şefa DNA să fie revocată din funcţie. 

”Pentru așa ceva nu pot să cer eu demisia nimănui. Nu pentru așa ceva aș cere demisia”, a spus șeful PSD, Liviu Dragnea, atunci când a fost întrebat de presă dacă este de acord cu propunerea partenerului de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Justiţiei nu a vorbit explicit despre o eventuală revocare din funcţie a şefei DNA, dar nici nu a negat această posibilitate.

Demisia procurorului şef al DNA este cerută după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea preşedintelui Senatului cu privire la existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern în cazul Ordonanţei de Urgenţă 13. Judecătorii constitiţionali au afirmat clar că a existat un derapaj şi că DNA şi-a depăşit competenţele prin anchetarea modului în care Guvernul a aprobat Ordonanţa de modificare a codurilor penale. 

Curtea Constituţională a admis, luni, că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea în acest sens a fost făcută de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Liviu Dragnea
Parteneri
Designerul Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer
x close