Antena 3 CNN Politică Scandalul numirilor la CCR: PSD cere excluderea temporară a Robertei Anastase de la lucrările Camerei

Scandalul numirilor la CCR: PSD cere excluderea temporară a Robertei Anastase de la lucrările Camerei

Scandalul numirilor la CCR: PSD cere excluderea temporară a Robertei Anastase de la lucrările Camerei
Sursa foto: Roberta Anastase
07 Iun 2010   •   12:51

Parlamentarii PSD vor iniţia în această săptămână procedura de sancţionare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prin excluderea temporară a deputatului PDL de la lucrările acestui for legislativ, a anunţat luni, liderul PSD, Victor Ponta. Preşedintele social-democrat a invocat comportamentul ?abuziv? şi neregulamentar de care a dat dovadă Anastase la votarea noului judecător al Curţii Constituţionale ce urma a fi validat de această cameră. Anastase riscă suspendarea sadin funcţie pentru 15 zile. Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, "în cazul unor abateri grave, săvârşite de deputat în mod repetat, sau al unor abateri deosebit de grave, Camera poate aplica sancţiunea interzicerii participării deputatului la lucrările ei pe o perioadă de maximum 15 zile sau poate hotărî, la propunerea Biroului permanent, excluderea temporară a deputatului în culpă". Excluderea temporară poate varia de la o şedinţă până la maximum 30 de şedinţe din aceeaşi sesiune.

?Am luat decizia de a începe procedura de sancţionarea Robertei Anastase prevăzută în regulament de excludere temporară a doamnei Anastase de la votul Camerei Deputatilor în aşa fel încât votul corect prin care domnul Valer Dorneanu a fost votat pentru postul de judecator al CCR să producă efecte. Este absolut indamisbil ca un aseemenea vot să fie blocat prin voinţa abuzivă a unui preşendinte de Cameră? a afirmat Ponta , după şedinţa BPN al PSD.



Sancţionarea Robertei Anastase în această manieră ar permite deblocarea procesului de numire şi validare a noului judecător la Curtea Constituţională, mai ales ca mandatul a doi componenţi ai acestei instituţii a expirat astăzi.

?Probabil că unul dintre vicepreşedinţi se va supune legii şi va semna hotărârea Camerei Deputaţilor în aşa fel încât să avem judecător al CCR. Vom face demersuri şi eforturi pentru ca şi la Senat să fie ales judecătorul în această săptămână, ţinând seama că astăzi au expirat mandatele a doi judecători la CCR? a explicat Ponta.

Preşedintele PSD a precizat că Roberta Anastase ştie că nu are dreptate şi îi va fi, până la urmă frică.
"Sunt convins că doamnei Anastase, până la urmă, îi va fi frică. Ştie că nu are dreptate, ştie că încalcă legea şi Constituţia. Până la urmă, va semna acea hotărâre. Dacă nu, atunci unul dintre vicepreşedinţi, oricare va fi acela, o va semna", a spus Ponta.

El a arătat că la Curtea Constituţională există un blocaj doar din cauza faptului că Robertei Anastase îi este teamă să recunoască în faţa preşedintelui Traian Băsescu că nu a fost în stare să obţină pentru candidatul PDL un număr mai mare de voturi decât Valer Dorneanu.
"Faptul că domana Anastase trebuie chemată la tablă la Cotroceni să spună de ce nu a avut număr de voturi, nu este problema României, este problema dânsei şi atât", a precizat Ponta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close