Antena 3 CNN Politică Scenariu-șoc: Iohannis, la fiecare şedinţă de Guvern, alături de premierul Viorica Dăncilă

Scenariu-șoc: Iohannis, la fiecare şedinţă de Guvern, alături de premierul Viorica Dăncilă

Scenariu-șoc: Iohannis, la fiecare şedinţă de Guvern, alături de premierul Viorica Dăncilă
Sursa foto: foto: Presidency.ro
05 Dec 2018   •   21:02

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat miercuri drept "o variantă interesantă" propunerea USR de a participa la fiecare şedinţă de Guvern din luna decembrie.

"Da, e o variantă interesantă", a spus Iohannis, întrebat cum vede propunerea USR de a participa la fiecare şedinţă de Guvern din această lună pentru a împiedica adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

El nu a dorit să comenteze informaţiile privind o eventuală OUG pentru îngheţarea indemnizaţiilor şi sporurilor bugetarilor anul viitor.

"În măsura în care va fi un proiect consolidat putem să comentăm", a explicat şeful statului.

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a transmis, luni, şefului statului să participe la toate şedinţele de Guvern din luna decembrie pentru a preveni adoptarea unei eventuale ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

"Acesta este unul dintre demersurile pe care noi le considerăm fundamental necesare pentru a ne asigura că, în luna decembrie, cel puţin, această ordonanţă nu va fi adoptată, pentru că, repet, adoptarea ordonanţei amnistiei şi graţierii ar însemna sfârşitul democraţiei în România şi ar fi un semnal extraordinar de prost pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE în contextul unei asemenea ordonanţe. De aceea, USR este evident împotrivă", a explicat Dan Barna.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close