Antena 3 CNN Politică Schimb de replici Băsescu-Tăriceanu în Parlament: Am înţeles prea puţin, dar dumneavoastră n-aţi înţeles nimic

Schimb de replici Băsescu-Tăriceanu în Parlament: Am înţeles prea puţin, dar dumneavoastră n-aţi înţeles nimic

Schimb de replici Băsescu-Tăriceanu în Parlament: Am înţeles prea puţin, dar dumneavoastră n-aţi înţeles nimic
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Mar 2017   •   15:22

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi senatorul PMP Traian Băsescu au avut, miercuri, un schimb de replici în şedinţa comună a Parlamentului în care a fost dezbătut şi adoptat un proiect de declaraţie a Legislativului care se referă la întărirea rolului acestei instituţii, dar care în acelaşi timp reclamă ingerinţe ale CSM şi ale "instituţiilor de forţă" în activitatea guvernamentală şi parlamentară. 

În cadrul dezbaterilor, Tăriceanu a subliniat că preşedintele României reprezintă statul şi nu este şeful statului, deoarece aceasta este cu totul altceva. "Nu merge această instituţie după formula din marină sau din armată: 'comanda la mine'. Nu merge!", a punctat Tăriceanu, referindu-se la afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu. 

Ulterior, Băsescu a dat replica şi a cerut fair-play în plenul Parlamentului. 

"Observ un soi de laşitate. Şi domnul Nicolicea, şi domnul Tăriceanu, deşi m-au atacat, au crezut că sunt invulnerabili dacă nu-mi rostesc numele. Nu-i corect! Dacă aveţi să-mi spuneţi ceva, spuneţi pe nume, ca să am dreptul la replică. Iar acum o mică învăţătură: am înţeles de la un domn, Tăriceanu, că vreun comandant ar spune vreodată: 'comanda la mine'. Nu, domnule Tăriceanu, nu există om care să nu recunoască autoritatea comandantului de navă. Comandantul de navă nu are nevoie să spună: 'Eu sunt şeful, aşa cum dumneavoastră vreţi să ne convingeţi acum, să facem azi că Parlamentul e şeful într-o democraţie. Comandanţii de navă sunt verticali, dumneavoastră vreţi să închinaţi Parlamentul către oricine, să spuneţi: 'Eu sunt şeful. Puneţi-vă pe frunte asta ca să se ştie ce vreţi'", a spus fostul preşedinte Traian Băsescu. 

Tăriceanu a replicat: "Domnule preşedinte, aţi înţeles prea puţin, îmi pare rău", iar Băsescu a răspuns: "De acord cu dumneavoastră, am înţeles prea puţin, dar dumneavoastră n-aţi înţeles nimic". 

Schimbul de replici a fost încheiat de preşedintele Senatului, care a spus: "Eu cred că am înţeles mai mult şi ca probă am propus această declaraţie". 

În acelaşi timp, deputatul PSD Eugen Nicolicea i-a amintit senatorului Băsescu că cunoaşte mai bine decât el prevederile regulamentare ale Parlamentului. 

"N-am uzat de niciun tertip şi, ştiind mai bine ca dumneavoastră prevederile regulamentare, n-am vrut să vă dau ocazia să mâncaţi din timpul nostru", a afirmat Nicolicea. 

Anterior, în discursul său, Eugen Nicolicea a argumentat că preşedintele ţării trebuie să fie arbitru între stat şi societate. "Dar am mai văzut preşedinte-jucător, iar acum văd că s-ar putea să fie undeva jucător-arbitru, ceea ce e mai greu decât preşedinte-jucător", a opinat Nicolicea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu replici
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close