Antena 3 CNN Politică Se ascut cuţitele între baronii din PSD: Greii partidului fac jocurile pentru funcţiile de vicepreşedinte

Se ascut cuţitele între baronii din PSD: Greii partidului fac jocurile pentru funcţiile de vicepreşedinte

Se ascut cuţitele între baronii din PSD: Greii partidului fac jocurile pentru funcţiile de vicepreşedinte
18 Apr 2013   •   08:44

Mâine începe congresul PSD şi, cu toate că Victor Ponta nu are nicio emoţie, în partid se dă o bătălie puternică pentru posturile de vicepreşedinte. Pentru Liviu Dragnea va fi înfiinţată o nouă funcţie în partid, Ioan Rus se întoarce în prima linie a partidului. In plus, doamnele au posturi special create pentru ele.

Victor Ponta nu are emoţii pentru reconfirmarea în fruntea PSD. Şi asta chiar dacă şi-a înregistrat candidatura şi mai puţin cunoscutul Andrei Alexandru, fostul purtător de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu.

La fel de liniştit este şi numărul doi în partid, Liviu Dragnea. Pentru el se va înfiinţa funcţia de preşedinte executiv al partidului, funcţie pentru care nu are niciun contracandidat.

În rest, însă, apele sunt tulburi. Liderii partidului se luptă şi negociază intens voturi pentru a prinde una din cele 21 de funcţii de vicepreşedinte.

Mai întâi vor fi aleşi 8 vicepreşedinţi pe regiuni. Cea mai cruntă bătălie se dă pe regiunea SUD-EST, între Marian Oprişan de la Vrancea şi Nicuşor Consrantinescu de la Constanţa. Vorbim de fapt de a doua ciocnire a acestor doi baroni locali. Deşi Nicuşor Constantinescu are susţinerea filialelor, cel mai probabil va pierde din nou în faţa lui Oprişan.

În regiunea SUD VEST OLTENIA lucrurile sunt ceva mai liniştite. Ion Prioteasa de la Dolj este favoritul pentru că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a fost convins să nu mai candideze.

Jocurile sunt făcute şi pentru regiunea NORD VEST. Fostul ministru de Interne, Ioan Rus are susţinerea filialelor de acolo şi cel mai probabil va deveni vicepreşedinte pe această regiune.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, va obţine cel mai probabil funcţia de vicepreşedinte pe regiunea NORD EST.

Desi sunt mai mulţi candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea SUD, şeful consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, nu are emoţii.

Pentru regiunea VEST, bătălia se dă între şeful Consiliului Judeţean Timişoara, Titu Bojin, şi Ion Mocioalcă. Ultimul, însă, este cel care are sprijin de la centru, deşi fililalele de acolo îl vor pe Bojin.

Funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea BUCUREŞRI ILFOV îi va reveni lui Robert Negoiţă.

Mai disputate vor fi şi celelalte opt posturi de vicepreşedinte la nivel naţional. Aici ar putea să se bată chiar şi 3 lideri pe un loc. Printre favoriţi se numără ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cel al marilor proiecte, Dan Şova, cel de la comunicaţii, Dan Nica, Constantin Nicolescu de la Argeş, iar lista continuă. Aceştia vor negocia voturile delegaţilor până în ultimul moment, pentru că posturile vor fi date primilor 8 clasaţi în funcţie de voturile obţinute.

Doamnele au 5 posturi de vicepreşdinte doar pentru ele. Acestea vor merge către senatorul PSD, Gabi Firea, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Corina Creţu şi Rovana Plumb. La congresul PSD va participa şi fostul premier, Adrian Năstase.


×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close