Antena 3 CNN Politică Se rupe PDL, după înfrângerea lui Udrea în faţa lui Blaga? "Mişcarea populară", noul partid

Se rupe PDL, după înfrângerea lui Udrea în faţa lui Blaga? "Mişcarea populară", noul partid

Se rupe PDL, după înfrângerea lui Udrea în faţa lui Blaga? "Mişcarea populară", noul partid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mar 2013   •   07:53

Înfrangerea Elenei Udrea în faţa lui Vasile Blaga la şefia PDL a dus partidul pe marginea prăpastiei. Presa de azi scrie chiar despre o posibilă scindare a partidului.

Adevărul titrează că scandalul provocat de alegerile din PDL ar putea schimba scena politică. Jurnaliştii scriu că Vasile Blaga nu ar spune nu unei alianţe cu liberalii lui Crin Antonescu. În acelaşi timp, Elena Udrea şi Emil Boc au discutat deja cu Traian Băsescu despre lansarea, peste două-trei săptămâni, a unei noi formaţiuni care să se numească "Mişcarea Populară".

Noul partid, scrie Gândul, ar urma să aibă în jur de 35 de parlamentari, precum şi membri ai altor partide din zona politică de centru-dreapta.. Ziariştii mai scriu că numele "Mişcarea populară" a fost înregistrat deja de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

Mai mult, Emil Boc ar putea fi preşedinte de onoare al noii formaţiuni politice care va fi lansată în luna aprilie. Alături de partidul Elenei Udrea s-ar putea alătura şi alţi membrii PDL, susţinători ai Monicăi Macovei.

Informaţia apare şi în România liberă, care titrează că Udrea va lansa în aprilie o formaţiune de centru-dreapta, al cărei preşedinte onorific va fi Boc.

Vasile Blaga a fost reales preşedinte al PDL, la convenţia din 23 martie.



×
Subiecte în articol: Elena Udrea vasile blaga
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close