Antena 3 CNN Politică Şedinţa parlamentară în care se va vota moţiunea ar putea fi suspendată

Şedinţa parlamentară în care se va vota moţiunea ar putea fi suspendată

Şedinţa parlamentară în care se va vota moţiunea ar putea fi suspendată
22 Sep 2007   •   17:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, afirmă că va suspenda şedinţa în care va fi votată moţiunea, dacă parlamentarii vor fi obligaţi să-şi exprime opţiunea la vedere. Olteanu susţine că această variantă este neregulamentară şi neconstituţională. De cealaltă parte liderii social-democraţi sunt hotărâţi să ceară votarea la vedere a moţiunii de cenzură. Secretarul general al PSD, Titus Corlăţeanu, susţine însă că este sigur de voturile social-democtaţilor, dar se teme de surprize din partea altor partide, cum ar fi PLD şi PD.

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţeanu, afirmă că sistemul de vot la vedere ar fi foarte indicat pentru a elimina suspiciunile că parlamentarii social democraţi vor vota împotrivă. Corlăţean susţine că senatorii şi deputaţii PSD vor vota pe linia partidului, dar spune că va fi interesant de urmărit cum vor vota PLD şi PD, care au anunţat că sprijină moţiunea.

Corlăţean spune că pentru prima oară în ultimii 17 ani există o moţiune de cenzură care are şanse reale de a fi votată în Parlament, iar PSD are şansa de a fi primul partid de opoziţie care să dea jos un Guvern. Liberalul Olteanu contra-atacă şi critică votarea la vedere a moţiunii de cenzură. Preşedintele Camerei, afirmă că supravegherea votului, în cazul moţiunii este neregulamentară şi ar putea fi, de fapt o dovadă a neîncrederii preşedintelui Traian Băsescu în parlamentarii PSD. Olteanu a reamintit că la ultima moţiune, a solicitat chestorilor să scoată din sală un parlamentar care încerca să supravegheze votul colegilor săi.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close