Antena 3 CNN Politică Șeful ANPC, Horia Constantinescu, desemnat candidatul PSD la Primăria Constanța | Surse

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, desemnat candidatul PSD la Primăria Constanța | Surse

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la Primăria Constanța, la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, desemnat candidatul PSD la Primăria Constanța | Surse
Sursa foto: Facebook/ Horia Constantinescu
de Mia Lungu    |    27 Mar 2024   •   15:32

Consiliul Politic Național al PSD, structura de conducere și de decizie al partidului care coordonează activitatea partidului între congresele social democraților, s-a reunit, miercuri, pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, în vârstă de 49 de ani, a fost desemnat candidatul PSD la Primăria Constanța, potrivit surselor Antena CNN.

ANPC este instituția statului cu menirea de a controla agenții economici din țară cu privire la tot ceea ce este legat de practicile comerciale, și nu numai. Horia Constantinescu se află la al doilea mandat ca președinte al ANPC.

Conform CV-ului publicat pe site-ul instituției pe care o conduce, Horia Constantinescu este născut în București, pe 19 septembrie 1974.

Este absolvent al Colegiului ”Sfântul Sava” în 1993, și are o diplomă de licență, la Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București, la Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice.

Mai are o diplomă de master în cadrul Universității ”Bioterra”, tot la Facultatea de Drept, pe profilul Securitatea Comunitară și Terorismul.

Horia Constantinescu a devenit şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa în 2017. Doi ani mai târziu, în august 2019, a fost numit șef la ANPC, la propunerea premierului PSD de atunci, Viorica Dăncilă, și a stat trei luni în funcție.

Acesta a fost numit din nou, pe 21 ianuarie 2022, preşedinte al ANPC, printr-o decizie a premierului PNL de atunci, Nicolae Ciucă. ANPC ajunsese la al treilea director în ultimele trei luni, dar a fost ultima schimbare a șefiei instituției până în prezent.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close