Antena 3 CNN Politică Senatorul Şerban Mihăilescu, audiat ca martor în dosarul licenţelor IT pentru şcoli

Senatorul Şerban Mihăilescu, audiat ca martor în dosarul licenţelor IT pentru şcoli

Senatorul Şerban Mihăilescu, audiat ca martor în dosarul licenţelor IT pentru şcoli
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Iul 2014   •   12:56
Senatorul Şerban Mihăilescu, fost şef al Secretariatului General al Guvernului, a fost chemat joi la DNA, ca martor în dosarul de corupţie privind închirierea de licenţe IT pentru şcoli. 
 
Procurorii acuză un prejudiciu de 9 milioane de euro, pentru că s-ar fi cumpărat 70.000 de licenţe în plus. 
 
Acuzaţiile din dosar sunt de trafic de influenţă, abuz în serviciu, dare şi luare de mită.
 
Şerban Mihăilescu a fost, în perioada 2000-2003, ministru coordonator al Secretariatul General al Guvernului.
 
În acest dosar au mai fost audiaţi ca martori actualul şef al Secretariatului General al Guvernului - Ion Moraru, Eugen Bejinariu - fost şef al SGG, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior - Mihnea Costoiu, Ioan Cordoş - fostul secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor, Sorin Eftene - fostul director general interimar al Microsoft România şi Corina Dumitrescu - membru CSM şi fostă angajată a Ministerului Justiţiei.
 
Pe 10 iulie, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al prim-ministrului din 21 mai 2013.

Este vorba despre contracte din ultimii 13 ani. Surse judiciare spun că banii ar fi putut ajunge inclusiv la oamenii din cabinetul lui Adrian Năstase, iar sumele sunt de nivelul milioanelor de euro. 
 
În mai 2013, Guvernul anunţa că va sesiza DNA pentru posibile fapte de natură penală ale foştilor miniştri Daniel Funeriu şi Valerian Vreme, care ar fi promovat o notă privind achiziţia de soft educaţional, în baza căreia ar fi efectuat plăţi de aproape 8 milioane euro fără temei, cu 5 milioane peste preţul real. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close