Antena 3 CNN Politică Senatul a aprobat avionul demnitarilor

Senatul a aprobat avionul demnitarilor

Senatul a aprobat avionul demnitarilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Oct 2013   •   13:07
Plenul Senatului a adoptat, marţi, ordonanţa privind reglementarea unor măsuri bugetare, care prevede inclusiv achiziţionarea unui avion destinat transportului demnitarilor, proiectul abilitând MApN să demareze achiziţia aparatului.
 
Astfel, potrivit legii, Ministerul Apărării Naţionale ar urma să vireze către bugetul de stat 9,4 milioane de euro, pentru realizarea primei faze a proramului "Avion multirol al Forţelor Aeriene", informează Agerpres. Tot în ordonanţă este prevăzut faptul că MApN este autorizat să încheie, în anul 2013, un contract de leasing pentru achiziţionarea unei aeronave destinate şi utilizate exclusiv pentru executarea zborurilor speciale.
 
"Plata sumelor datorate conform contractului de leasing, cheltuielile aferente organizării, pregătirii şi executării zborurilor speciale, precum şi cele aferente activităţilor de întreţinere şi mentenanţă se asigură de la bugetul aprobat de Ministerul Apărării Naţionale", se arată în textul ordonanţei.
 
Reglementările în vigoare prevăd că zborurile speciale sunt cele care se realizează cu aeronave care au la bord preşedintele României, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, prim-ministrul, prim vice-ministru, miniştri sau pe omologii străini ai acestora aflaţi în vizită în România.

Şi Comisia pentru apărare a Senatului a avizat favorabil acest proiect.  Un raport de admitere cu amendamente a venit însă de la Comisia pentru muncă, care l-a adoptat cu 91 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi două abţineri.
 
Proiectul de lege a fost aprobat de plenului Senatului, în calitate de prima Cameră sesizată, cu 92 de voturi "pentru", 11 voturi "împotrivă" şi două abţineri. 

Deşi, iniţial, se spunea că aeronava va costa 10 milioane de lei, membrii comisiei de Apărare precizau luna trecută că există un proiect de lege care arată că Guvernul ar vrea să dea 56 de milioane de euro pentru avion


 
 



×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close