Antena 3 CNN Politică Serviciul Român de Informaţii acuzat că face poliţie politică

Serviciul Român de Informaţii acuzat că face poliţie politică

Serviciul Român de Informaţii acuzat că face poliţie politică
23 Sep 2007   •   19:00

Grupul de Investigatii Politice acuză SRI că face poliţie politică. Formaţiunea condusă de Mugur Ciuvică a publicat două documente oficiale din care ar reieşi că SRI spionează Partidul Naţional Liberal şi pe senatorul liberal Norica Nicolai. Actele sunt semnate de generalul de brigadă Vasile Stanciu în calitate de ?Şef al Grupului de Evidenţă?. Se pare că documentele însoţeau nişte materiale pe care Stanciu le prezenta unuia dintre directorii SRI.

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, susţine că prima adresă descoperită, se referă la unele afirmaţii ale senatorului PNL Norica Nicolai. Ciuvică apreciază că este vorba despre o dovadă explicită a faptului că SRI, prin aşa numitul Grup de Evidenţă, urmăreşte un parlamentar român. ?Grupul de Evidenţă condus de generalul Stanciu a descoperit şi prezintă o informaţie referitoare la unele afirmaţii ale Noricăi Nicolai. Este vorba, aşadar, de afirmaţii ale senatorului pe care agenţii SRI le-au aflat şi despre care au considerat necesar să-şi informeze superiorii?, se arată în comunicatul Grupului de Investigaţii Politice. Semnatarul adresei ar fi generalul de brigadă Vasile Stanciu.

Cea de a doua adresă se referă la un material în care PNL îşi exprimă intenţia de a coagula un ?pol de dreapta liberal? în Republica Moldova, precum şi reacţii după recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu despre aderarea Republicii Moldova la UE. Adresa este este semnată de acelaşi general Vasile Stanciu, şi datată 20 iulie 2006. Documentul este ştampilat, vizat şi semnat de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea. Aceasta este o altă dovadă a faptului că SRI monitorizează un partid politic parlamentar, spune Grupul de Investigatii Politice.

Preşedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a cerut Serviciului Român de Informaţii să comunice public, duminică seară sau cel târziu luni, dacă documentele prezentate de Mugur Ciuvică sunt reale sau nu. Conform Mediafax, senatorul a anunţat că va convoca urgent comisia pentru a dezbate acest caz. Senatorul Radu Stroe a mai spus că dezvăluirea lui Ciuvică pare a fi asemănătoare cazului bileţelelor lui Florian Coldea referitoare la judecători ai Curţii Constituţionale.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close