Antena 3 CNN Politică Sfatul dat României de un laureat Nobel pentru Economie: Ieşiţi din UE

Sfatul dat României de un laureat Nobel pentru Economie: Ieşiţi din UE

Sfatul dat României de un laureat Nobel pentru Economie: Ieşiţi din UE
Sursa foto: Foto: komunitikini.com
de M.Z.    |    29 Mai 2013   •   23:34

Un laureat al Premiului Nobel pentru Economie, Sir James Mirrlees, sfătuieşte România să iasă din Uniunea Europeană, pentru a face faţă "încurcăturii destul de serioase".

 
"Rădăcinile voastre sunt clătinate, iar acestea nu se pot repara, nu poţi repara sursa de putere. Aceste condiţii impuse de Germania reflectă dorinţa de reducere a cheltuielilor fiscale ale ţărilor şi de reducere cât mai mult posibil a şanselor de default, fără să îşi facă griji de alte probleme, precum şomajul. Oamenii nu văd cu ochi buni rezultatele şi văd că acum este mai rău decât era înainte. Ceva trebuie făcut, însă nu acum”, a declarat James Mirrlees, informează caleaeuropeana.ro
 
Întrebat ce ar sfătui România să facă în acest moment, savantul a răspuns: ”Te poţi gândi cum să schimbi lucrurile, dar e greu să oferi un sfat, sunteţi într-o încurcătură destul de serioasă. Răspunsul radical ar fi ieşirea din UE”, a adăugat Mirrlees.
 
”Cred că este soluţia care ar reduce şocul cel mai bine. Pentru ca să devină posibil să faci lucruri precum construirea unor şosele, spre exemplu, sau să te descurci cu mai puţini bani, pentru că ai nevoie de bani ca să faci ceva şi nu poţi face nimic pentru că toate rezervele de bani sunt controlate de alte bănci. Aşa că aceasta este varianta mai bună de ajustare a costului forţei de muncă”, mai spune Mirrlees.
 
Sir James Mirrlees este un economist britanic, laureat al Premiului Nobel pentru economie (1996). În timpul în care a studiat la Oxford, acesta a publicat lucrări pe teme economice pentru care a primit Premiul Nobel. 
 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close