Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei. Consultare naţională despre noul Guvern

Sinteza Zilei. Consultare naţională despre noul Guvern

Sinteza Zilei. Consultare naţională despre noul Guvern
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Noi 2015   •   22:36

Premierul desemnat Dacian Cioloş a prezentat, duminică, lista cu miniştri pe care îi propune pentru cabinetul său. 

 
Cu câteva excepţii, numele din Guvern sunt necunoscute şi Mihai Gâdea şi-a propus să consulte românii în această situaţie. 
 
Pentru a vă exprima punctul de vedere, puteţi scrie pe adresa de mail [email protected], sau pe contul de Facebook al lui Mihai Gâdea
 
În context, încă ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat că îşi doreşte ca viitorul cabinet să performeze.
 
"Nu fac parte din categoria celor care critică doar pentru a critica. Le urez succes colegilor nominalizaţi! Eu fac parte din categoria care îşi doreşte ca acest guvern să aibă succes, pentru că doar aşa ţara în care şi eu locuiesc va fi mai bună. Pentru că orice eşec se va răsfrânge şi asupra mea şi familiei mele. Şi cu cel de dinainte, nici nu a apucat să facă ceva şi deja a fost dat la o parte. Din punctul meu de vedere, eu îmi doresc ca proiectele bune să fie continuate. Nu cred că cineva, indiferent de coloratura politică, ar putea să oprească proiectul legat de infarct. Sau cel legat de accident vascular. Eu vreau un viitor în România, deci îmi doresc ca lucrurile să meargă bine. Evident, sunt mândru că am făcut parte din guvernul Ponta. Aventura asta s-a terminat printr-un protest al maselor. Eu nu cred că oamenii au protestat neapărat împotriva Guvernului Ponta, dar trecând o linie, eu cred că acesta a fost un guvern bun. Va fi greu de depăşit în performanţe. Am avut un premier bun, aplecat către fiecare domeniu, un guvern care, poate, în timp, va fi tratat corect de români", a explicat Bănicioiu.
 
De asemenea, europarlamentarul Cristian Buşoi şi-a exprimat încrederea faţă de noul cabinet. 
 
"Mie îmi inspiră încredere Dacian Cioloş. Mai sunt oameni pe caer îi cunoscu din experienţa mea de la Bruxelles, domnii ambasadori, noul ministru al Agriculturii. Sunt foarte multe nume acolo ale căror CV-uri par foarte consistente sau, dacă vin din mediul privat, cum este ministrul Economiei, au demonstrat că pot face performanţă. Cred că poate fi un Guvern care să performeze. Eu nu cred că performanţele cabinetului Ponta sunt atât de performante, dar timpul va demonstra asta."
 
În schimb, preşedintele Grupului pentru Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a explicat că acest cabinet are câteva probleme grave.  
 
"Am văzut că o parte a Românei este cuprinsă de o isterie împotriva politicienilor români şi spun că vor să fie guvernaţi de nişte oameni numiţi de cineva. Eu văd acest Guvern ca format din birocraţi de la Bruxelles, ori birocraţia de acolo este văzută foarte slab în majoritatea ţărilor europene, pentru că nu prea a performat şi problemele UE sunt puse şi pe seama ineficienţei birocraţilor de la Bruxelles, care nu au performat. În România am înţeles că este o nouă paradigmă, că sunt buni ăia de la Bruxelles. Şi mai văd şi două buboaie. Care vin dinspre domnul Băsescu. Unul este doamna Guseth, care lasă că este băsistă, că a avut ieşiri împotriva poporului, care a cerut închiderea Antena 3, dar şi într-un cabinet politic, ministrul are o mică legătură cu domeniul. Toate actele emise de Guvern trebuie să aibă şi un aviz de legalitate din partea ministrului Justiţiei. Orice propunere din Parlament. Cât om mai avea Parlament, că tinerii frumoşi şi liberi vor Parlamentul la puşcărie."
 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei guvern cabinet Dacian Cioloş
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close