Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei. Top 10: Gafe şi derapaje verbale ale lui Băsescu

Sinteza Zilei. Top 10: Gafe şi derapaje verbale ale lui Băsescu

Sinteza Zilei. Top 10: Gafe şi derapaje verbale ale lui Băsescu
24 Iun 2008   •   23:25

Gafele preşedintelui din ultima vreme au fost din nou în atenţia presei. Emisiunea Sinteza Zilei difuzată de Antena3.ro a prezentat un top al derapajelor verbale şi gafelor prezidenţiale, după modelul celebrului David Letterman, care a prezentat două topuri ale gafelor prezidenţiale, ale lui George W. Bush.

Prezentat în ordine descrescătoare, topul ne arată imaginea unui preşedinte mai puţin delicat în limbaj, mai ales atunci când se adresează jurnaliştilor, pe care nu de puţine ori îi jigneşte.

Pe locul al zecelea, se află un moment înregistrat pe vremea când Băsescu era încă Ministru al transporturilor, în care el afirmă că îl va bate pe profesorul fiicei sale.

Pe locul al nouălea se clasează un moment de la Timişoara când preşedintele invită o ziaristă să se urce pe masă pentru a-i arăta cum se face resuscitarea. Mai mult el îi spune unei alte ziariste că poate veni în biroul ei ?să o facă?.

Poziţia a opta este ocupată de momentul în care Traian Băsescu, invitat la emisiunea lui Turcescu, demonstrează că nu ştie versurile imnului naţional, confundând şi autorul acestuia.

Replica preşedintelui dată unui tânăr care i-a reproşat că nu şi-a dat demisia în cinci minute, după suspendarea sa, ocupă locul al şaptelea. Băsescu îi spune tânărului că este un ?puiuţ de comunist?.

Si o intervenţie a lui Băsescu în emisiunea Sinteza Zilei a fost inclusă în top, pe locul al şaselea. Este vorba de intervenţia telefonică a preşedintelui, în care i-a spus jurnalistei Corina Drăgotescu, care suferea la momentul respectiv de o boală ce îi putea fi fatală, ?Dumnezeu să ne dea sănătate cât adevăr spune articolul dumneavoastră?.

Pe locul al cincilea se înscrie cazul jurnalistei de la RFI. Presedintele o face, implicit ?proastă? pe ziarista care i-a adresat o întrebare despre comisarii României în UE pe baza tratatului de la Nisa, spunându-i că ?întrebările trebuie să probeze un minim de inteligenţă?.

Locul al patrulea este ocupat de un moment când preşedintele este filmat cu ocazia derapajului e la Mărăcineşti. ? A venit apa şi l-a luat nu? Futu-i papucii mă-sii!? este replica preşedintelui.

Pe locul trei se clasează episodul cu jurnalistul pe care Traian Băsescu l-a numit ?găozar?. ?"Există şi găozari din ăştia care cred că ne pot atrage în capcane", este replica prezidenţială.

Poziţia a doua a topului este ocupată de jignirea adusă de preşedinte jurnalistei Andreea Pană, căreia i s-a adresat cu apelativul ?păsărică?, pentru ca mai apoi să spună despre ea ?Cât era de agresivă ţiganca asta împuţită.?

În fruntea clasamentului stă o exprimare a lui Băsescu, pe care nu ne-am aştepta să o auzim de la un preşedinte. Aflat la o întâlnire a partidului, el i se adresează unui spectator cu un cuvânt nepotrivit şi jignitor.

Departe de a fi onorante pentru preşedinte, topul ne arată momente în care şeful statului pare să uite că reprezintă imaginea unei ţări şi dă frâu liber unui limbaj care nu îi face cinste. Invitat la emisiunea Sinteza Zilei, Ion cristoiu apreciază despre gafele preşedintelui că sunt lipsite de umor. ?Domnul traian Băsescu nu are umor. Nu are fineţe. Sunt doar mârlanii.? a spus acesta.



Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close