Antena 3 CNN Politică ?Solidaritate? a la Udrea: Munceşti mai mult pentru mai puţin. Guvernul nu mai acordă stimulente

?Solidaritate? a la Udrea: Munceşti mai mult pentru mai puţin. Guvernul nu mai acordă stimulente

?Solidaritate? a la Udrea: Munceşti mai mult pentru mai puţin. Guvernul nu mai acordă stimulente
Sursa foto: Elena Udrea
02 Iun 2010   •   14:44

Solidaritatea în perioada de criză presupune să accepţi să munceşti mai mult şi plătit mai puţin, de aceea Guvernul va tăia stimulentele salariale acordate în instituţiile publice, a declarat miercuri, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.
Ministrul a arătat că intenţia Guvernului este de a nu mai acorda astfel de bonusuri, care ajung, în cazul unor angajaţi din instituţiile publice, să constituie chiar şi circa 75% din venitul net lunar primit de aceştia.
"S-a discutat ca aceste stimulente să nu se mai acorde şi fie lucrul acesta să se decidă la nivelul cabinetului, pentru că stimulentele le acordă doar ministrul, fie să se ia o hotărâre formală în Guvern prin care să se interzică acordarea stimulentelor. Deci este o discuţie ca aceste stimulente să nu se mai acorde", a spus Udrea.
Ea a apreciat că sistarea stimulentelor ar trebui, totuşi, să reprezinte o decizie a miniştrilor, care "totuşi sunt responsabili".
"Eu cred că totuşi miniştrii sunt responsabili şi nu au nevoie de o hotărâre de guvern ca să nu acorde aceste stimulente, care fac nişte diferenţieri între angajaţii din aceleaşi ministere şi din ministere diferite. E adevărat că tocmai acesta este rostul stimulentelor: să recompensezi pe cei care pe aceleaşi funcţii au o muncă diferită sau muncesc mai mult. Însă, în această perioadă, probabil că solidaritatea înseamnă să accepţi să munceşti mai mult şi să fii plătit mai puţin", a conchis Udrea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close