Antena 3 CNN Politică SONDAJ. Credeți că Iohannis sparge coaliția PSD-ALDE?

SONDAJ. Credeți că Iohannis sparge coaliția PSD-ALDE?

SONDAJ. Credeți că Iohannis sparge coaliția PSD-ALDE?
19 Iul 2019   •   20:53

UPDATE 20.50:

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Credeți că Iohannis sparge coaliția PSD-ALDE? "

Telespectatorii au putut vota la 1272 (0,6 eur/sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

Telespectatorii Antena 3 au votat astfel: 19% au răspuns DA și 81% au răspuns NU.

----------------------------

Viorica Dăncilă. președintele PSD, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE și Victor Ponta, președintele Pro România, vor avea o întâlnire decisivă luni, 22 iulie.

Potrivit surselor politice citate de Antena 3, printre subiectele pe care cei trei lideri politici le vor aborda ar urma să fie și alegerile prezidențiale, respectiv posibilitatea susținerii unui candidat comun.

Lucrurile sunt pe cale să se clarifice și în cadrul Alianței USR-Plus. Președintele USR, Dan Barna, va candida la alegerile prezidențiale din toamnă din partea Alianței. Liderul Plus, Dacian Cioloș, va fi premierul desemnat de alianță.

Rezultatele alegerilor europarlamentare şi condamnarea cu executare a liderului PSD, Liviu Dragnea, au dat peste cap toate calculele politice legate de prezidenţiale.

Dacă înainte de europarlamentare şi referendum favoriţi pentru a intra în turul doi la prezidenţiale erau, pe de o parte, Klaus Iohannis şi, pe de altă parte, unul din cei doi reprezentanţi ai coaliţiei aflate la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu sau Liviu Dragnea, lucrurile s-au schimbat radical.

Preşedintele Iohannis rămâne favorit să intre în turul doi al prezidenţialelor, dar nu mai este atât de sigur că va lupta cu Tăriceanu sau candidatul desemnat de PSD.

Alianţa USR-PLUS vine puternic pe turnantă şi nu pare dispusă să facă vreun compromis în faţa lui Klaus Iohannis. Fie că va candida Dan Barna sau Dacian Cioloş, candidatul USR-PLUS are şanse mari să intre în finală cu actualul preşedinte al României iar din acel moment se poate întâmpla orice.

Klaus Iohannis ştie toate aceste lucruri şi are în prezent o mare dilemă: cum să gestioneze relaţia cu noul PSD astfel încât să îşi maximizeze şansele de a obţine un al doilea mandat la Palatul Cotroceni.

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Credeți că Iohannis sparge coaliția PSD-ALDE?"

Telespectatorii pot vota la 1272 (0,6 eur/sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

"Ceea ce se întâmplă acum în buna tradiție a acestor 15 ani, confirmă precaritatea clasei politice. Doar doi președinți din cei patru pe care i-a avut România au fost aleși de români. Ceilalți doi, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, au fost desemnați de alții", a spus Renate Webber, la Subiectiv - Față în față.

"Este absolut firesc pentru orice partid politic serios din România să-și propună să aibă un candidat la președinție care să meargă până la capăt și să câștige alegerile. Este cazului PSD, este firesc și știți bine care este așteptarea membrilor.

Este și cazul ALDE, cu un competitor potențial, de asemenea redutabil. Este cazul și altora. Chiar și partidele neo-marxiste care au apărut în România, cazul USR cu combinațila Plus, își doresc președinția României", a spus, la rândul său, Titus Corlățean.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Klaus Iohannis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close