Antena 3 CNN Politică SONDAJ CSCI: Victor Ponta câştigă turul II la diferenţă de 10 procente faţă de Klaus Iohannis

SONDAJ CSCI: Victor Ponta câştigă turul II la diferenţă de 10 procente faţă de Klaus Iohannis

SONDAJ CSCI: Victor Ponta câştigă turul II la diferenţă de 10 procente faţă de Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2014   •   08:35
Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale. Potrivit unui sondaj CSCI, în turul 2,  actualul premier va fi votat de 55 % dintre electori. Românii chestionaţi mai cred că de vină pentru scorul slab al lui Iohannis sunt baronii din PNL.
 
55 % dintre persoanele intervievate au declarat că în turul II al prezidenţialelor îl vor vota pe Victor Ponta. Contracandidatul său, Klaus Iohannis, este la o distanţă de 10 procente, preferat de doar 45 % dintre electori. 
 
Victor Ponta este şi în topul încrederii în politicieni. 40 % dintre respondenţii la sondaj spun că au încredere în actualul premier.  Acesta este urmat de Klaus Iohannis cu 32% şi Călin Popescu Tăriceanu cu 30 de procente. Actualul preşedinte Traian Băsescu este considerat un politician de încredere de doar 16% dintre cei chestionaţi. 
 
Baronii din PNL sunt vinovaţi de scorul slab înregistrat de candidatul ACL în primul tur al prezidenţialelor. 38% dintre participanţii la sondaj cred ca Iohannis a pierdut voturi din cauza baronilor din partidul pe care îl conduce. 22% cred ca Iohannis a pierdut procente din cauza declaraţiilor lui Traian Băsescu, 15 % spun că de vină ar fi Elena Udrea şi 10% cred că declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu au contribuit la slabul rezultat al candidatul ACL.  
 
Sondajul CSCI a fost organizat pe 5 noiembrie, la nivel naţional, pe un eşantion de 925 de persoane şi are o marjă de eroare de 3,3%.
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close