Antena 3 CNN Politică Sondaj. De ce este Liviu Dragnea contestat sau apreciat? Mai poate fi scoasă demonizarea din politica românească?

Sondaj. De ce este Liviu Dragnea contestat sau apreciat? Mai poate fi scoasă demonizarea din politica românească?

Sondaj. De ce este Liviu Dragnea contestat sau apreciat? Mai poate fi scoasă demonizarea din politica românească?
Sursa foto: foto: Agerpres
15 Mar 2019   •   20:28

Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid din România, considerat drept cel mai influent politician al momentului, se află în centrul unei adevărate campanii care îmbină toate elementele manipulării politice.

Președintele PSD, despre care se spune că este omul care conduce de fapt România, este contestat de adversarii politici și apreciat în propriul său partid. După alegerile parlamentare din decembrie 2016, Liviu Dragnea se află în centrul unei adevărate campanii, prin care se dorește crearea unei imagini negative. Se spune despre Dragnea că este dictator, că ia decizii de unul singur sau că se consultă cu doi-trei oameni apropiați, că este răzbunător cu cei care îl contestă.

Despre problemele penale nici nu mai rost să amintim. Totul pare să fie făcut ca la manual. Multe din aspectele teoretice se regăsesc și în practică, în special în ultimii trei ani și îl vizează direct pe liderul PSD.

Nu spunem că se încearcă demonizarea lui Liviu Dragnea, dar tehnici de demonizare se aplică în mod real. În spațiul public se acreditează ideea că Liviu Dragnea este naționalist și antieuropean, fără să se prezinte și dovezi în acest sens. La fel este și teoria lansată și susținută în spațiul public potrivit căreia scopul lui Dragnea este să dea legi pentru a scăpa de o eventuală condamnare.

Toate sunt doar lozinci, care din păcate sunt rostogolite în spațiul public și în cel virtual.

Urmăriți integral materialul prezentat, vineri, de Răzvan Dumitrescu, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv Față în față", și votați cu PRO sau CONTRA prin sms la 1272 (0,6 euro/sms, TVA inclus) la următoarele întrebări:

1. De ce este Liviu Dragnea contestat sau apreciat?

2. Ar trebui scoasă demonizarea din politică?

 

Invitații lui Răzvan Dumitrescu, Ionel Dancă (PNL) și Lia Olguța Vasilescu (PSD) și-au expus argumentele PRO sau CONTRA cu privire la tema emisiuni"Subiectiv - Față în față":

"Întrebarea cred că ar trebui să fie dacă ar trebui scos din politică Liviu Dragnea și nu demonizarea lui Liviu Dragnea. (...) Vorbim de Liviu Dragnea care de doi ani de zile folosește puterea pentru a scăpa de problemele personale și care a uitat complet de programul de guvernare. Este un mincinos cronic al acestei politici din România și întrebrea este nu demonizare sau victimizare, ci unde ar trebui să meargă Liviu Dragnea: la spital sau la pușcăriei", a spus Ionel Dancă.

"De ce este demonizat Liviu Dragnea? Pentru noi este foarte simplu: este liderul celui mai mare partid din România, care a reușit să câștige alegerile cu 46% pe organizarea lui Liviu Dragnea. Nu mai sunt foarte multe partide în Uniunea Europeană care să câștige cu 46%.

Este cel care implementează în primul rând programul de guvernare pentru că este cel care evaluează miniștri, care stă de fiecare dată de vorbă cu toți cei care și-au asumat această răspundere de a aplica acest program de guvernare care, apropo, la ora actuală este la 71% deja realizat. Și asta cred că îi sperie foarte tare pe cei de la PNL", a spus Lia Olguța Vasilescu.

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close