Antena 3 CNN Politică Sondaj. Topul încrederii politicienilor din România. Firea e prima, Dragnea și Dăncilă stau prost, de Dan Barna nu a auzit jumătate dintre români

Sondaj. Topul încrederii politicienilor din România. Firea e prima, Dragnea și Dăncilă stau prost, de Dan Barna nu a auzit jumătate dintre români

Sondaj. Topul încrederii politicienilor din România. Firea e prima, Dragnea și Dăncilă stau prost, de Dan Barna nu a auzit jumătate dintre români
17 Dec 2018   •   15:23

Dacă în privința intenției de vot, PSD stă foarte bine în sondaje, nu același lucru se poate spune despre încrederea în liderii formațiunii, arată datele unui sondaj de opinie realizat de CURS înaintea scandalul politic declanșat duminică la Consiliul Național al PSD.

Prima opțiune a românilor în topul încrederii este primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, aflată în dizgrație în rândurile social-democraților în urma războiului cu Liviu Dragnea. Firea este singura care trece cu un procent de pragul de 50%, urmată de președintele Klaus Iohannis, cu 42 de procente, în condițiile în care 7% dintre români habar n-au cine e.

Președintele USR, Dan Barna, are 13% încredere, dar aproape jumătate dintre respondenți nu au idee cine e.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este la 33%, urmat de Victor Ponta, cu 32% și de Traian Băsescu, cu 28%. Fostul premier Dacian Cioloș e cotat cu 27% încredere.

Sondajul a fost realizat pe 1067 respondenţi în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie 2018, fiind reprezentativ pentru populaţia adultă rezidentă în România, neinstituționalizată, în vârstă 18 ani şi peste.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3,0% la un nivel de încredere de 95%. Datele sunt ponderate în funcție de vârstă.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close