Antena 3 CNN Politică Sondaj: USR ia minim 10% la alegeri. Cum vrea Nicușor Dan să împiedice un guvern PSD+ALDE

Sondaj: USR ia minim 10% la alegeri. Cum vrea Nicușor Dan să împiedice un guvern PSD+ALDE

Sondaj: USR ia minim 10% la alegeri. Cum vrea Nicușor Dan să împiedice un guvern PSD+ALDE
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    02 Oct 2016   •   15:30

Liderul USR, Nicuşor Dan, a prezentat, duminică, rezultatele unui sondaj de opinie referitor la intenţia de vot la alegerile parlamentare, susţinând că doar o prezenţă masivă la vot va putea să împiedice PSD+ALDE, formaţiuni creditate în sondaj cu 55% intenţie de vot, să formeze guvernul.

”În momentul ăsta, PSD + ALDE nu ar avea nicio problemă să formeze guvernul. Însă, PSD a fost de multe ori în situaţia câştigătoare, chiar cu două săptămâni înainte de alegeri şi de multe ori prezenţa masivă la vot a răsturnat calculele dinainte. Eu sper să se întâmple acelaşi lucru”, a declarat liderul USR, Nicuşor Dan.

El a reiterat faptul că USR nu vrea să facă o alianţă, însă vrea să voteze pentru un guvern negociind cu primul ministru pe program, nu neapărat pe poziţii de ministru.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat de Nicuşor Dan, realizat de Kantar TNS, PSD este creditat cu 45% intenţie de vot, PNL cu 25%, USR cu 10%, ALDE cu 7%, iar UDMR cu 5%. 
”Am spus de multe ori că ţinta noastră este 10%. Aveţi încredere că nu am pus din pix 10% la USR. (…) Am fost realişti. Suntem pe creştere şi peste două luni şi jumătate vom fi mult mai sus. USR este a treia forţă politică din România, începând de azi”, a comentat el rezultatele sondajului.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie, prin metoda CATI, adică telefonic, pe un eşantion de 1001 persoane. Eroare este de maxim 3,2%.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Nicușor Dan sondaj
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close