Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM: „Am o relație bună cu Liviu Dragnea”

Sorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM: „Am o relație bună cu Liviu Dragnea”

Sorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM: „Am o relație bună cu Liviu Dragnea”
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    24 Oct 2017   •   16:29

UPDATE 16.29: Sorin Grindeanu a fost avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM. Fostul prim-ministru a fost avizat cu 15 voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP) de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), urmând ca plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului să dea votul final pentru numirea lui Grindeanu cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Azi am avut parte de foarte multe întrebări politice, deși această autoritate este una apolitică, iar eu în acest moment sunt un om care nu face parte din niciun partid politic. Asta este modalitatea de numire. Am fost propus de guvernul României. În acest moment am avut audierea, este o instituție pe care o cunosc de aproape, este o instituție cu care am colaborat și în mandatul de ministru și atunci când am fost membru în comisia de IT din Camera Deputaților, este o instituție care merită toată atenția și care merită a reveni acolo unde îi este locul ca prestigiu și recunoaștere europeană. Relația cu Liviu Dragnea este foarte bună în acest moment”, a declarat Grindeanu la ieșire de la audieri.

UPDATE 15.41 - Fostul premier Sorin Grindeanu a sosit marți, la Parlament, unde va fi audiat la Comisia Economică din Senat, după ce a fost propus la șefia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii.

Ședința va începe în scurt timp.

După audiere, raportul va fi supus votului plenului Parlamentului, Legislativul urmând să voteze noul preşedinte al ANCOM. 

----------------------------

Știrea inițială 08.36

Comisia economică, industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor îl vor audia marţi, de la ora 15.30, pe fostul premier Sorin Grindeanu, propus pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)

Premierul Mihai Tudose a transmis luni Parlamentului propunerea sa privind şefia acestei instituţii, nominalizându-l pe Sorin Grindeanu. 

"În data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Diţă şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. În temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 şi alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcţia de preşedinte al Autorităţii, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017", se arată în documentul transmis de Tudose la Parlament. 

După audiere, raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului, Legislativul urmând să voteze noul preşedinte al ANCOM. 

De asemenea, cele două comisii vor lua act de demisia lui Adrian Diţă din funcţia de preşedinte al ANCOM. Acesta şi-a înaintat pe 20 octombrie demisia din funcţie după ce fusese numit de Parlament ca preşedinte al ANCOM pe data de 11 mai. El a fost acuzat de membrii celor două comisii la audierile din 27 septembrie şi 17 octombrie de reorganizare "abuzivă" a instituţiei.

Sorin Grindeanu, readus pe scena politică de PSD. Fostul premier, propunerea lui Tudose pentru șefia ANCOM

Citiți și Radu Tudor: Grindeanu se întoarce într-o poziție guvernamentală cu acordul lui Dragnea. De ce a acceptat șeful PSD acest compromis?

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: audiere ANCOM Sorin Grindeanu 100 de minute
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close