Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre podul de la Brăila: "Toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre podul de la Brăila: "Toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei"

Toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei respective, în caz contrar nu se va recepționa lucrarea, spune Sorin Grindeanu despre situația podului de la Brăila.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre podul de la Brăila: "Toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Sorin Pana
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2023   •   13:05

"Eu am mai spus despre acea companie că parcă are personalitate dublă. Într-o parte lucrează bine - și dau exemplu, pe lotul de autostradă Pitești - Curtea de Argeș, unde se lucrează extraordinar de bine și unde dacă își menține ritmul vor termina anul viitor pe vremea aceasta acel lot cinci înainte de termen. Pe partea cealaltă, e toată istoria legată de pod unde au fost diverse desfășurări. CNAIR a luat decizia corectă, aceea de a nu recepționa atât timp cât nu sunt îndepărtate toate neconformitățile. Știu că s-au solicitat diverse expertize independente care au scos în evidență anumite lucruri care trebuie să fie remediate de compania care a construit podul", spune Sorin Grindeanu.

El precizează că dacă nu sunt remediate neconformitățile, CNAIR nu va recepționa lucrarea.

"Nu o să se întâmple aceste lucruri, e o chestiune care ține și de finanțe și de anumite plăți și eliberări de garanții. Mai mult, eu mă aștept să se țină de cuvânt și să termine descărcarea pe Jijila, pe malul tulcean, până la sfârșitul anului. Doi, mă aștept să se țină de cuvânt cu termenul cu macaralele. Până la sfârșitul acestei luni să finalizeze, dacă nu eu deschid circulația 24 din 24. Nu e posibilă o asemenea atitudine. Repet, lucrurile sunt clare - toate neconformitățile trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei respective", încheie Grindeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu podul de la Brăila
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close