Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, victimă a unui deepfake online: "Am sesizat astăzi instituțiile abilitate"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, victimă a unui deepfake online: "Am sesizat astăzi instituțiile abilitate"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat că a depus plângeri penale, după ce imaginea sa a fost folosită într-o campanie deepfake online.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, victimă a unui deepfake online: "Am sesizat astăzi instituțiile abilitate"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2024   •   15:05

"Am sesizat astăzi instituțiile abilitate pentru a fi identificate, și pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acțiuni la o companie!

Aceste informații false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare!

Nu am făcut și nu voi face reclamă pentru nicio companie și nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acțiuni!", a scris Sorin Grindeanu în postarea de pe Facebook.

Numărul campaniilor false în mediul online, în special pe Facebook şi YouTube, au crescut în ultima perioadă. Astfel, hoţii se folosesc de imaginea unor persoane publice sau chiar de imaginea unor televiziuni, printre care şi Antena 3 CNN, pentru a derula campanii false prin care promit oamenilor câştiguri fabuloase.

Oamenii care cad în plasa hoţilor rămân fără bani şi, în plus, le sunt colectate şi datele personale, printre care şi datele cardurilor bancare, existând şi riscul unor furturi ulterioare.

Am sesizat astăzi instituțiile abilitate pentru a fi identificate, și pedepsite conform legii, persoanele care îmi...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Marţi, 6 februarie 2024

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu deepfake
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close