Antena 3 CNN Politică SPP îi va păzi pe membrii ONU în Siria

SPP îi va păzi pe membrii ONU în Siria

SPP îi va păzi pe membrii ONU în Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Noi 2013   •   10:58
Preşedintele Traian Băsescu a aprobat o solicitare a Secretariatului Organizaţiei Naţiunilor Unite, ca o echipă a SPP să asigure protecţia unor oficiali ONU în Siria şi pe timpul vizitelor în alte regiuni, informează un comunicat de presă al Administraţiei prezidenţiale.

Potrivit comunicatului de marţi al Preşedinţiei, şeful statului a aprobat joi, 31 octombrie, solicitarea Secretariatului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) referitoare la executarea misiunii de protecţie apropiată a coordonatorului special şi a altor oficiali ai Naţiunilor Unite în Siria şi pe timpul vizitelor în alte regiuni de către o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) din România.
 
Aprobarea s-a făcut pe baza Legii nr. 121/2011, privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, precizează Preşedinţia.
 
Ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază au mai participat de-a lungul anilor la misiuni de protecţie a unor oficiali ONU.


Analistul Bogdan Chirieac: România a făcut ce trebuie

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a spus că România a făcut ce trebuie din acest punct de vedere, pentru că nu este prima dată când SPP îî va proteja pe străini.
 
"Nu este prima dată când SPP merge în altă parte, ştiu că a fost şi în Irak. (...) Solicitarea vine din partea ONU. Din acest punct de vedere, România a făcut ce trebuie", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: SPP
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close