Antena 3 CNN Politică Stelian Tănase, propus la şefia TVR, îl laudă pe premiul Ponta

Stelian Tănase, propus la şefia TVR, îl laudă pe premiul Ponta

Stelian Tănase, propus la şefia TVR, îl laudă pe premiul Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Dec 2013   •   15:59
Stelian Tănase, propunerea PNL pentru şefia TVR, l-a lăudat pe premierul Victor Ponta, joi, într-o postare pe blog, pentru că a încercat miercuri să se înţeleagă şi cu Traian Băsescu şi cu Crin Antonescu. Anterior, Tănase îl criticase pe premier, referitor la ziua de marţi, pentru "stricarea relaţiei sale cu presa".
 
"L-am criticat deunăzi pe Ponta pentru stricarea relaţiei sale cu presa. Mă văd azi obligat să înregistrez performanţa lui de ieri (miercuri - n.r.). Dacă îl critic - cred eu pe drept  - trebuie să îl si laud când este cazul. Alaltăieri era certat cu Băsescu şi cu Antonescu, cu consecinţe f. serioase pentru climatul politic / şi acasă şi pe extern. Ieri Ponta şi-a consumat timpul vizitând sediul PNL şi Cotrocenii. S-a întâlnit, la cererea lui, cu cei doi preopinenţi, iar la finalul zilei făcuse pace şi cu Basescu (care i-a semnat bugetul) şi cu Antonescu. Cu ultimul s-a înţeles pe câteva subiecte care i-au despărţit măcar în ultimele zile", a scris Tănase, joi, înainte de nominalizarea sa pentru şefia TVR.
 
"Bref, nu e puţin lucru să îţi calci pe inimă, să laşi orgoliul la o parte, să dai telefone, să ceri să te vezi cu primii doi oameni în stat şi să cauţi cu ei o soluţie de compromis într-o ţară ţâfnoasă, unde oricui îi sare ţandăra din te miri ce, în orice moment. Nu am fost niciodată partizanul violenţei verbale sau fizice, al trântirii uşii, al conflictelor şi răfuielilor - în spaţiul privat şi cu atât mai puţin în spaţiul public. Take Ionescu obişnuia să spună că un om politic trebuie să fie în stare să înghită 12 broaşte pe zi. Am văzut asta ieri. Pînă la urmă, de aseară avem ceva mai mult calm printre politicienii de la vârf care sunt cum îi ştim fff zurbagii. Ar fi fost în stare să strice sărbătorile - ale lor şi ale noastre. A fost ziua lui Ponta, orice s-ar zice", a scris Tănase joi pe blog.
 
Miercuri, comentând cele întâmplate marţi între Crin Antonescu şi Victor Ponta, Tănase scria, pe blog: "I-am văzut ieri la Cotroceni ocolindu-şi privirile, stând spate în spate, fără să schimbe în timpul ceremoniei niciun cuvînt, nici măcar de salut. De ce un purtător de cuvânt? . Asta e. Citez , a spus Antonescu. În traducere pentru neofiţi vine cam aşa - dacă lucrurile continuă aşa, USL e gata, mort copt. Deocamdată relaţia Crin Antonescu-Victor Ponta este în stand by, adio, dar rămîn cu tine. Sau divorţez, dar plec la mama".
 
"Ca imagine, văd doi pistolari spate în spate la finalul unui western. Cei doi urmează să facă 10 paşi dreapta-stînga, apoi se vor întoarce şi vor trage unul într-altul. Regula e că numai unul va rămîne în picioare. Situaţia era de aşteptat, în ciuda optimismului afişat în faţa camerelor şi microfoanelor tv, atunci când presa întrebă despre posibilitatea unei rupturi. Atunci cei doi parau veseli, acuzau de cobe şi de gînduri rele. Sfidau, făceau glume, beşteleau gazetarii, proştii de ei, care puneau asemenea întrebări. Bref, Crin Antonescu şi Victor Ponta au ajuns într-un punct mort, exact acolo unde li s-a prezis. Când se va declara oficial ruptura, nu ştie nimeni, nici măcar cei doi lideri. Niciunul nu doreşte să apară în ochii opiniei publice ca vinovat de spargerea USL. Ce pot face acum este să temporizeze pînă după sărbătorile de iarnă. Să contramandeze biletele de avion şi hotelul unde rezervaseră locuri să îşi petreacă împreună cu famillile revelionul. Apoi, dupa ce vor sta despărţiţi, două săptămâni şi cu picioarele în ligheane cu apă rece, vor ajunge la o concluzie - dacă rup sau nu rup USL", mai scria Tănase.
 
Stelian Tănase a fost confirmat oficial de către PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR.

PNL trebuie să propună o nouă variantă pentru şefia TVR, după cepropunerea PNL, Rareş Bogdan, nu a fost validat de Parlament.

Picătura care a umplut paharul a fost votul pentru conducerea TVR. Rareş Bogdan, propus de PNL pentru această funcţie, nu a trecut de plenul reunit al celor două Camere

Noul şef al TVR îl va înlocui pe Claudiu Săftoiu, care a demisionat cu puţin timp înainte ca raportul de activitate al TVR să fie respins de Parlament.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close