Antena 3 CNN Politică Steluța Cătăniciu pleacă din ALDE! La ce partid s-a înscris

Steluța Cătăniciu pleacă din ALDE! La ce partid s-a înscris

Deputatul clujean Steluța Cătăniciu s-a alăturat Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și va conduce filiala municipiului București a partidului. Până acum, Cătăniciu a fost membru al ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu, fost premier al României.

Steluța Cătăniciu pleacă din ALDE! La ce partid s-a înscris
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    29 Iun 2020   •   13:38

Astfel, Steluța Cătăniciu, aflată acum la al doilea mandat de deputat, devine al șaptelea parlamentar al PPU (social-liberal) și se alătură Grupării Umaniste din Parlament, din care deja fac parte deputații Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu, Dorel Căprar, Andrei Gerea, Eugen Durbacă și senatorul Teodor Meleșcanu.

Deputatul clujean este o personalitate care niciodată nu abdică de la principiile sale, se arată în comunicatul remis presei. Elocvent în acest sens este un episod din 2015, când a demisionat din Comisia Juridică a Camerei Deputaților în semn de protest, după ce a fost validată propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiției, care la audierile din comisiile parlamentare s-a prezentat complet nepregătită.

"Alături de colegii mei umaniști, cu unii dintre ei chiar am mai colaborat în trecut, îmi doresc să aducem o contribuție semnificativă, prin inițiative legislative și proiecte concrete, prin care să răspundem la cât mai multe dintre nevoile românilor. Am găsit aici, la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), o preocupare reală pentru oameni, pentru categoriile sociale vulnerabile, pentru clasa de mijloc, pentru toți românii", a declarat Steluța Cătăniciu.

Născută în 1963, Steluța Cătăniciu este deputat român, ales în 2012 din partea Partidului Național Liberal. În timpului mandatului, a trecut la grupul parlamentar Liberal Conservator (PC-PLR), iar în 2016 a fost realeasă deputat din partea ALDE. Acum, ea s-a alăturat Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close