Antena 3 CNN Politică Stroe: nu există dovezi că SRI a făcut poliţie politică în cazul Nicolai

Stroe: nu există dovezi că SRI a făcut poliţie politică în cazul Nicolai

 Stroe: nu există dovezi că SRI a făcut poliţie politică în cazul Nicolai
16 Oct 2007   •   16:21

Membrii comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI au discutat răspunsul Serviciului Român de Informaţii cu privire la eventuala monitorizare a mai multor parlamentari, printre care şi senatorul liberal Norica Nicolai. Preşedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Radu Stroe, a declarat marţi, la finalul şedinţei acestei Comisii, că deocamdată nu există documente care să demonstreze că SRI ar fi făcut poliţie politică.

Reacţia lui Radu Stroe intervine ca urmare a unor recente semnalări făcute de preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică. ?Mai avem două întâlniri să evaluăm materialele, să facem verificări şi estimez că, la începutul săptămânii viitoare, marţi sau miercuri, cred că vom fi gata. Nu cred că este vorba despre poliţie politică, pentru că poliţia politică trebuie demonstrată cu documente. Deocamdată, nu există documente?, a afirmat Radu Stroe.

Grupul de Investigatii Politice (GIP) a susţinut că SRI a spionat partid politic parlamentar PSD şi pe senatorul PNL Norica Nicolai. GIP şi-a motivat afirmaţia făcută prin două ?documente?, respectiv adrese, care însoţesc unele ?materiale? realizate de Grupul de Evidenţă din cadrul SRI.

În urmă cu câteva săptămâni, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice Mugur Ciuvică a prezentat mai multe documente presupus aparţinând SRI, care făceu referire la mai multe declaraţii ale acestor parlamentari. Imediat PNL a reacţionat, acuzând SRI, că astfel de monitorizări, dacă au avut loc ar putea fi catalogate drept poliţie politică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close