Antena 3 CNN Politică Subiectiv: Crin Antonescu: „Iohannis nu s-a amestecat deloc în alegerile din PNL”

Subiectiv: Crin Antonescu: „Iohannis nu s-a amestecat deloc în alegerile din PNL”

Subiectiv: Crin Antonescu: „Iohannis nu s-a amestecat deloc în alegerile din PNL”
Sursa foto: Foto: Facebook/Crin Antonescu
11 Iun 2017   •   20:18

Intrat prin telefon în emisiuneaSubiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv”, Crin Antonescu a vorbit despre susținerea sa pentru Cristian Bușoi în alegerile interne din PNL, dar și despre faptul că președintele Klaus Iohannis s-a ținut departe de campania din partid în această perioadă.

„Am mai spus-o. Pentru mine, Cristian Bușoi, pentru că ceea ce propune și ceea ce garantează este o altă deschidere, un alt orizont, un alt mod de a încerca să ancoreze PNL în actualitatea românească și actualitatea europeană și până la urmă în viitor. Am spus de mai multe ori de ce el este alegerea mea, dar este doar părerea mea.

Relația cu electoratul se contruiește, nu cred că există diferențe prea mari între Bușoi și  Orban. Relația se contruiește din postura de președinte, iar ceea ce va face partidul sub conducerea sa, răspunsul vor determina opinia publică să dea un răspuns.

Eu cred că am putut vedea cu toți chiar și pentru mine aflat la mare distanță, a fost evident că Iohannis nu s-a amestecat deloc în aceste alegeri. Legenda că administrația ține cu dinții să-l vadă pe Bușoi președinte cred că s-a răsuflat. Parcă îmi aduc aminte că Ludovic Orban a fost până la Cotroceni să aibă o întrevedere cu preşedintele înainte de a-şi depune candidatura, şi nu Cristian Buşoi. Până la urmă cred că e normal că preşedintele şi-a văzut de treburile sale (...), Partidul Naţional Liberal îşi face singur alegerea şi sper să facă alegerea bună”, a declarat Crin Antonescu în emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

În opinia sa, un parteneriat între preşedintele Iohannis şi PNL va exista în continuare, indiferent cine va ajunge la conducerea partidului.

"Partidul Naţional Liberal probabil că va rămâne, indiferent cine câştigă aceste alegeri, un partid în parteneriat cu preşedintele, asta e limpede. (...) Cred că este important şi pentru preşedinte, nu doar pentru Partidul Naţional Liberal (...). Nici Orban, nici Buşoi nu anunţă şi nu vor face vreo revoluţie din punctul ăsta de vedere, pentru că nici nu e cazul, dar e important pentru preşedinte să aibă un partener eficient", a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu şi-a reafirmat și hotărârea de a nu se întoarce în viaţa politică, nici chiar dacă alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL ar fi câştigate de Cristian Buşoi, faţă de care şi-a afirmat public susţinerea.

"Indiferent cine, şi Brătianu dacă învie, Ionel, care vreţi dumneavoastră, nu mă întorc în politica activă, pentru că nu am plecat din politica activă din motive care ţin de un om, ci am plecat din motive pe care le-am explicat de atâtea ori încât nu e cazul să reiau. Nu, dar nu mi-e indiferent, mi-aş dori un Partid Naţional Liberal care să facă (...) opţiunea Buşoi, chiar dacă eu, nici în acest caz, nu voi mai avea niciodată un rol activ în acest partid sau în viaţa politică", a declarat Antonescu.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close