Antena 3 CNN Politică Sursa înregistrării mitei Remeş-Mureşan ar putea fi Freedom House

Sursa înregistrării mitei Remeş-Mureşan ar putea fi Freedom House

Sursa înregistrării mitei Remeş-Mureşan ar putea fi Freedom House
12 Oct 2007   •   13:03

Consultantul politic Dan Andronic scrie pe blogul său că la sediul ?Freedom House? au fost invitaţi, cu două zile înainte de difuzarea imaginilor, cinci jurnalişti care au vizionat materialele difuzate ulterior, în parte, de TVR. Printre jurnalişti, unul ar fi fost de la TVR, iar altul de la Mediafax, mai scrie Dan Andronic. Rezultatul s-a văzut: Mediafax a publicat transcrierea convorbirii telefonice, iar TVR a difuzat primele imagini. Informaţiile au fost confirmate şi de Victor Ciuatcu, redactor şef adjunct la Jurnalul Naţional, care a declarat în cadrul emisiunii ?Sinteza Zilei? de la Antena 3 că un ONG a ?găzduit? întrevederea dintre cei cinci jurnalişti. Freedom House (FH) este ONG-ul devenit celebru în România prin auditul anticorupţie.

În urmă cu numai o săptămână, Freedom House a fost acuzată de implicare într-o licitaţie trucată, în timpul mandatului Monicăi Macovei. Cel care a lansat acuzaţiile este actualul ministru al Justiţiei. Potrivit lui Tudor Chiuariu, contractul pentru realizarea Auditului Independent pentru Evaluarea Impactului Strategiei Anticorupţie a fost acordat Freedom House în urma unei licitaţii trucate, la începutul anului 2005. În replică, reprezentanţii Freedom House susţin că insistenţa ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, de a discredita Direcţia Naţională Anticorupţie devine un adevărat pericol pentru România.

Mai mult, ziariştii de la ?Gândul? scriau în ediţia din 10 octombrie că Monica Macovei ar putea fi chemată la Parchetul General pentru a da explicaţii referitoare la selectarea organizaţiei Freedom House pentru auditul Strategiei Naţionale Anticorupţie.

CITIŢI ŞI MITA REMEŞ-MUREŞAN. AU APĂRUT IMAGINILE OPRITE LA DIFUZARE DE DIRECTORUL TVR (VIDEO)

CINE A DUS CASETA CU FLAGRANTUL LA TVR

SE PREGĂTEŞTE UN NOU SCANDAL DE CORUPŢIE. VIZAŢI ? EUGEN NICOLAESCU ŞI MIHAI VOICU

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close