Antena 3 CNN Politică Surse: De ce a întârziat președintele Klaus Iohannis promulgarea bugetului

Surse: De ce a întârziat președintele Klaus Iohannis promulgarea bugetului

Surse: De ce a întârziat președintele Klaus Iohannis promulgarea bugetului
Sursa foto: Foto: presidency.ro
16 Feb 2017   •   16:43

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale. Nu fără a lansa un avertisment la adresa Guvernului.

”Am făcut o analiză aprofundată și a confirmat că veniturile sunt supra-apreciate, cheltuieli sunt foarte mari, abordare hiper-optimistă a bugetului făcând o comparație a veniturilor la bugetul general consolidat în comparație cu anul trecut, o creștere de 14%. Sunt credite de angajament într-o sumă nemaivăzută, de peste 50 de miliarde. Țara are nevoie de buget și guvernul are posibilitatea să dovedească cum va face ce a promis.

Am un mesaj simplu pentru guvern: în cursul acestui exercițiu bugetar cer 3 lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate”, a spus Klaus Iohannis.

La nivelul Administraţiei Prezidenţiale există îngrijorări cu privire la o posibilă rectificare negativă a bugetului de stat pe anul 2017 ca urmare a faptului că ţintele optimiste stabilite de Guvern nu vor fi îndeplinite, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Aceleaşi surse au arătat că "îngrijorarea" se referă în special la bugetul Ministerului Apărării Naţionale destinat înzestrării, care ar putea fi diminuat cu circa 3 miliarde de lei.

Conform surselor oficiale, în vară s-ar putea ajunge la o rectificare negativă a bugetului de stat, care ar afecta mai multe ministere, între care MApN, unde există angajamente faţă de NATO.

Sursele au precizat şi că există probleme în cazul fondurilor de credite de angajament, unde cifrele sunt foarte mari şi arată ca un "buget paralel".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close