Antena 3 CNN Politică Surse: Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL 

Surse: Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL 

Surse: Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL 
03 Aug 2018   •   14:06

Preşedintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal, au confirmat vineri, pentru AGERPRES, surse politice.

Şeful statului a avut marţi o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care s-au numărat preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Surse liberale au precizat miercuri, pentru AGERPRES, că tema discuţiilor a vizat unitatea PNL, consultarea preşedintelui partidului, Ludovic Orban, cu liberalii pe toate temele şi deciziile şi strategia pentru anul 2019.

Orban a confirmat joi, la un post de televiziune, întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis împreună cu mai mulţi colegi liberali, la care a participat şi Vasile Blaga.

"A fost o întâlnire normală. (...) A fost o discuţie necesară de stabilire a coordonatelor colaborării (PNL cu şeful statului - n.r.). De asemenea, am abordat tematici importante pentru România. Să nu uităm că urmează preşedinţia Consiliului UE şi preşedintele mai salvează imaginea României în lume. Este singurul actor instituţional care mai are credibilitate la nivelul cancelariilor europene, la nivelul partenerilor noştri externi. (...) Au participat mai mulţi colegi ai mei", a afirmat Orban, la Realitatea TV.

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte sâmbătă la Palatul Parlamentului. Pe ordinea de zi figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit 'Principiile bunei guvernări liberale'.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close