Antena 3 CNN Politică Surse: PNL s-a răzgândit. Nu-l mai exclude pe Octavian Bot, ci îl sancţionează

Surse: PNL s-a răzgândit. Nu-l mai exclude pe Octavian Bot, ci îl sancţionează

Surse: PNL s-a răzgândit. Nu-l mai exclude pe Octavian Bot, ci îl sancţionează
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Ian 2013   •   12:47

Biroul Politic Politic al PNL a decis, luni, să renunţe la propunerea de excludere din partid a deputatului Octavian Bot, fiind aprobată solicitarea organizaţiei PNL sector 2, iar Delegaţia Permanentă va decide acum sancţionarea cu avertisment, potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax.

Liderul PNL sector 2, Adrian Neacşu, a propus luni în şedinţa BPC a PNL ca în cazul deputatului Octavian Bot să se renunţe la decizia de excludere din partid, au precizat sursele citate.

Solicitarea a privit înlocuirea propunerii de sancţiune adoptate în urmă cu o săptămână, pentru excludere, cu propunerea de sancţionare. BPC va merge cu această propunere în Delegaţia Permanentă a partidului.

În urmă cu o săptămână, Biroul Politic Central al PNL a votat propunerile pentru excluderea din partid a primarului de Baia Mare - Cătălin Cherecheş şi a deputatului Octavian Bot, urmând ca decizia finală în acest caz să fie luată de către Delegaţia Permanentă a partidului, convocată astăzi.

În replică, Octavian Bot a declarat că propunerea de excludere a sa din PNL a venit în urma unui pamflet publicat de el, ca răspuns la o serie de jigniri din partea unor lideri ai filialei Bihor, menţionând că una dintre valorile supreme ale PNL trebuia să fie "toleranţa".

Proaspăt ales deputat de Bucureşti, fostul deputat PDL Octavian Bot, trecut la PNL la începutul anului 2012, în urma unei negocieri cu preşedintele partidului Crin Antonescu, în schimbul votului dat pentru căderea Guvernului Ungureanu, a publicat pe 14 decembrie, într-un cotidian local din Oradea, în regim publicitar, un text marcat ca atare, în care îi etichetează pe liderii şi membrii PNL Bihor care i-au refuzat o candidatură în Oradea drept "proşti", "ciumeţi" şi "slugi".



×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close