Tactică PSD de motivare a votului la moţiunea de cenzură: Publicarea "unei liste a ruşinii" cu opozanţii

07 Iun 2010   •   12:16
Tactică PSD de motivare a votului la moţiunea de cenzură: Publicarea "unei liste a ruşinii" cu opozanţii Liviu Dragnea
Social-democraţii vor întocmi "o listă a ruşinii" cu parlamentarii care nu vor vota moţiunile de cenzură şi vor gira astfel măsurile guvernului de austeritate , a anunţat luni, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Cu toate acestea, Dragnea dă un prognostic optimist: cel puţin una din cel două moţiuni vor trece cu peste 20 de voturi peste necesarul de 236, în condiţiile în care "numărul celor care şi-au arătat disponibilitatea" de a demisiona din PDL a crescut.
"O să îi arătăm cu nume, prenume şi fotografie pe cei care au votat pentru tăierea pensiilor", a arătat Dragnea referindu-se la "o listă a ruşinii" cu parlamentarii din arcul guvernamental care vor vota împotriva moţiunilor de cenzură. El a precizat că pentru întocmirea listei, social-democraţii vor cere în plenul reunir vot cu bilele la vedere.
Dragnea a estimat că una dintre cele două moţiuni de cenzură pe care PSD intenţionează să le depună după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament va trece la vot, menţionând că se bazează pe "starea de spirit" din PDL. El a susţinut că liderii PDL ar fi "foarte supăraţi" şi "nervoşi" pe Emil Boc şi pe Traian Băsescu.
"Probabil că liderii PDL au fost ameninţaţi şi şantajaţi. Parlamentarii PDL se gândesc dacă propria carieră le este pusă în pericol", a spus el, făcând trimitere la întâlnirea de duminică seară dintre parlamentarii şi miniştrii PDL şi preşedintele Traian Băsescu.
Secretarul general al PSD a mai spus, răspunzând unei întrebări, că "numărul celor care şi-au arătat disponibilitatea" de a demisiona din PDL a crescut.
"Porţile noastre sunt deschise până la votul moţiunii. Este greu să acceptăm ca cineva să voteze împotriva moţiunii şi apoi să vrea să vină în PSD", a mai afirmat Dragnea.
Antena3.ro

Parteneri
x close