Antena 3 CNN Politică Tânăr amendat cu 4.500 de lei pentru o postare pe Facebook: "România nu trebuie și nu poate fi transformată în stat polițienesc!"

Tânăr amendat cu 4.500 de lei pentru o postare pe Facebook: "România nu trebuie și nu poate fi transformată în stat polițienesc!"

Un tânăr din Bucureşti a fost amendat cu 4.500 de lei pentru o postare politică de pe Facebook, iar Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că PSD îl va ajuta pe acesta cu un avocat pentru a putea dovedi în instanţă că ce a gândit în momentul în care a postat pe reţeaua de socializare nu a reprezentat "propagandă politică".

Tânăr amendat cu 4.500 de lei pentru o postare pe Facebook: "România nu trebuie și nu poate fi transformată în stat polițienesc!"
Sursa foto: Hepta / Facebook Andrei Boceanu
de Alin Tarnovschi    |    05 Dec 2020   •   23:41

Un tânăr din Bucureşti a fost amendat cu 4.500 de lei pentru o postare politică de pe Facebook.

"Nu am fost sancționat niciodată de Facebook pentru postările mele și nu am avut vreodată contul blocat sau suspendat.

Dar în urmă cu o oră mi-a bătut poliția la ușă, cu un cadou de Moș Nicolae: amendă pentru propagandă.

Contravenția constatată a fost următoarea:

"Susnumitul a continuat propaganda electorală după încheierea acesteia, respectiv a săvârșit această abatere prin postarea în mediul on-line pe rețeaua de socializare Facebook a unui mesaj prin care îndeamnă alegătorii să participe la procesul de votare pentru îndepărtarea de la guvernare a unui partid politic."

M-au întrebat dacă am obiecțiuni. Am scris: "Nu aveam cunoștință că postarea unui mesaj cu conținut politic poate fi considerată contravenție."

I-am întrebat pe domnii polițiști (au fost prezenți patru) dacă reprezintă contravenție postarea unui mesaj prin care să vă povestesc pățania din seara aceasta și să solicit sfaturi privind calea de urmat. Mi-au spus că nu, așa că sper să nu-mi mai bată iar la ușă. Doamne ferește să devin recidivist...

PS: Am uitat să spun că domnii polițiști au fost drăguți și mi-au dat amenda minimă: 4500 lei...

PPS: În comentarii am atașat și documentul (cu eliminarea datelor personale), ca să nu credeți că fac glume de genul acesta...", a scris Andrei Boceanu pe Facebook.

În replică, Marcel Ciolacu a distribuit postarea lui Andrei: "NU! România nu trebuie și nu poate fi transformată în stat polițienesc! Există instanțe de judecată, iar avocatul îl asigurăm noi. Și mai există votul! Cu sete!".

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close