Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Alegerile anticipate vor duce România în haos

Tăriceanu: Alegerile anticipate vor duce România în haos

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marți la Antena 3, că alegerile anticipate vor arunca România în haos pentru patru luni.

Tăriceanu: Alegerile anticipate vor duce România în haos
Sursa foto: foto: captura Antena 3
04 Feb 2020   •   22:51

"Deschiderea către anticipate este un lucru care va duce, pe scurt, România în haos aproximativ patru luni de zile. Constituția României așa a fost gândită să nu faciliteze această soluție a alegerilor anticipate, pentru că ea a fost gândită ca o soluție extremă în caz de criză politică majoră, când nu se poate agrega niciun fel de majoritate și nu ai guvern.

Și atunci pornești către alegerile anticipate. Nu e cazul în momentul de față: Guvernul Orban a fost investit, nu a avut niciun fel de problemă în Parlament care să necesite o astfel de măsură de urgență și extremă.

Spuneam că se instalează haosul pentru că toate procedurile care sunt prevăzute în Constituție sunt făcute ca să frâneze acest elan al unora. Procedurile extrem de greoaie fac ca acest parcurs să se desfășoare pe aproximativ patru luni. Patru luni în care administrația se blochează, miniștrii nu știu ce vor face, cei din subordinea lor, secretari de stat, directori generali, șefi de servicii vor sta în expectativă", a spus Călin Popescu-Tăriceanu, în ediția moderată de Răzvan Dumitrescu.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close