Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Alegerile parlamentare s-ar putea organiza odată cu localele

Tăriceanu: Alegerile parlamentare s-ar putea organiza odată cu localele

Tăriceanu: Alegerile parlamentare s-ar putea organiza odată cu localele
08 Oct 2007   •   17:13

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că deşi nu a fost luată o decizie, există posibilitatea organizării alegerilor parlamentare odată cu cele locale din iunie 2008 şi a sublinat că proiectul votului uninominal este ?blocat? şi ?sabotat? în Parlament. "Fac din nou un apel către partidele politice reprezentate în Parlament să accepte să urgentăm dezbaterea şi aprobarea acestei legi", a adăugat liderul PNL.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat la rândul său luni că organizarea alegerilor parlamentare odată cu localele, în iunie 2008, ar însemna alegeri anticipate, dar că nu crede nimic din ceea ce afirmă Călin Popescu Tăriceanu, pentru că acesta s-a răzgândit de prea multe ori.

"M-aş bucura ca domnului Tăriceanu să-i fi venit mintea de pe urmă şi nu prea cred să vorbească de anticipate, pentru că asta ar însemna anticipate", a spus Boc.

Referitor la proiectul de buget pe anul viitor, Tăriceanu va trimite în această săptămână invitaţii partidelor parlamentare în vederea unei dezbateri pe tema bugetului 2008.

Tăriceanu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Politic Central al PNL, că proiectul de buget trebuie trimis Parlamentului până la 15 octombrie şi va iniţia discuţii pe acest subiect cu societatea civilă, sindicatele, patronatele şi partidele parlamentare.

Preşedintele Consiliului Executiv al Partidului Conservator, Codruţ Şereş, a declarat că această idee de organizare simultană a alegerilor parlamentare şi locale are avantajele şi dezavantajele ei, în funcţie de partid, iar PC nu poate decât să fie de acord cu această propunere.

El a adăugat, însă, că, în condiţiile alegerilor simultane, este necesară modificarea cadrului legislativ pentru a nu se mai permite votul dublu, dar şi adoptarea legii votului uninominal, astfel încât şi primarii şi parlamentarii să fie aleşi în acelaşi fel.

Întrebat dacă democraţii vor participa la consultările, Boc a i-a transmis premierului "să nu îşi consume cerneală pe vreo invitaţie, pentru că PD nu va participa la niciun fel de negociere cu Tăriceanu", a anunţat Boc, întrebat dacă democraţii vor participa la consultările pe tema bugetului de stat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close