Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, atac la CSM: Cei de acolo mai aveau puțin și își scoteau ochii și își tăiau gâtul

Tăriceanu, atac la CSM: Cei de acolo mai aveau puțin și își scoteau ochii și își tăiau gâtul

Tăriceanu, atac la CSM: Cei de acolo mai aveau puțin și își scoteau ochii și își tăiau gâtul
28 Sep 2017   •   13:38

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că şeful statului Klaus Iohannis "vede, înţelege şi ştie" ce se întâmplă la CSM, deşi afirmă public că lucrurile funcţionează foarte bine în acest for.

"În CSM, dacă ne uităm bine, cred că toată lumea vede, dar dânsul se face că nu vede, nu că nu vede. Dânsul vede, înţelege şi ştie. La CSM mai aveau puţin să-şi scoată ochii şi să-şi taie gâtul şi el spune că are încredere în CSM şi că funcţionează totul foarte bine. Iată o dovadă în plus că se bucură de această situaţie, deoarece consecinţele sunt defavorabile (...) în ceea ce priveşte actuala majoritate pe care încearcă să o răstoarne cu mijloacele pe care le-am văzut: chemând iarăşi asociaţii neguvernamentale, dintre care unele, probabil, că au un singur membru sau doi membri, sunt neînregistrate, sunt nereprezentative şi, în final, într-un sistem democratic reprezentativ, trebuie să mai aibă încă ceva - legitimitate. Şi nu au legitimitate ca să vorbească în numele cetăţenilor, în numele poporului, pentru că sistemul pe care noi îl avem, de democraţie parlamentară, presupune voturi exprimate direct de cetăţeni pentru cei care îi reprezintă în Parlament. Preşedintele cred că face o mare greşeală, pentru că îşi dezvăluie mult prea devreme planurile", a susţinut Tăriceanu, la Senat.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este mulţumit de activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi că are încredere în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Da, eu am încredere în CSM, fiindcă aceste discuţii arată că există opinii diferite şi că ele se discută, mai rău ar fi fost să nu se discute nimic. (...) Da, eu sunt mulţumit de activitatea DNA şi dacă există astfel de plângeri (n.r. - privind existenţa unor acuzaţii că şefa DNA ar face presiuni la adresa procurorilor), atunci se vor rezolva cu siguranţă la CSM", a afirmat Iohannis.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close